Civil rights

Заборонити здачу в оренду житла без можливості проживання із тваринами та дітьми

Президент України Зеленський Володимир Олександрович
55 Supporters
0% achieved 50.000 for collection target
  1. Launched 24/04/2022
  2. Time remaining > 8 weeks

I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

Наразі багато людей, які мігрували з гарячих точок, шукають собі житло. Велика кількість оголошень вже мають припис "без тварин" або "без дітей". Також якщо припису немає, по прямому дзвінку зʼясовується, що воно є. Це є прямою дискримінацією тих людей, які мають дітей або тварин. Такої дискримінації немає у сучасних Європейських країнах, вона є пережитком радянських часів та йде в супротив тих свобод за які ми боремося в Україні наразі.

Закликаю на створення законопроекту, який би визначав адміністративну відповідальність власників житла, які публічно, або приватно відмовляють клієнтам за причиною наявності тварин або дітей, із підвищенням рівня відповідальності при повторних правопорушеннях.

Офіційне інтернет-представництво Президента України з 24 лютого не публікує нові петиції, тому збір голосів йде на цьому ресурсі.

Reason

https://www.olx.ua/uk/nedvizhimost/kvartiry/dolgosrochnaya-arenda-kvartir/ - якщо почати дзвонити по номерах телефонів про здачу квартир, в 9 з 10 випадків не можна селитися із тваринами, та десь в треті-половині випадків не можна селитися із дітьми.

https://www.instagram.com/p/CcknnqatCeQ/ - пост приклад.

Thank you for your support, Anatoliy Kolesnick from Kharkiv
Question to the initiator

Translate this petition now

new language version

Why people sign

on 13 May 2022

Маю собаку і вважаю жахливим таку дискримінацію, особливо під час війни

on 13 May 2022

Лично столкнулась с тем, что переселенцам с животными не хотят сдавать жилье на западе Украины.

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

API (interface)

/petition/online/zaboroniti-zdacu-v-orendu-zitla-bez-mozlivosti-prozivanna-iz-tvarinami-ta-ditmi/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET