Image of the petition Заборонити здачу в оренду житла без можливості проживання із тваринами та дітьми
Civil rights

Президент України Зеленський Володимир Олександрович
55 Supporters
Collection finished
  1. Launched April 2022
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Наразі багато людей, які мігрували з гарячих точок, шукають собі житло. Велика кількість оголошень вже мають припис "без тварин" або "без дітей". Також якщо припису немає, по прямому дзвінку зʼясовується, що воно є. Це є прямою дискримінацією тих людей, які мають дітей або тварин. Такої дискримінації немає у сучасних Європейських країнах, вона є пережитком радянських часів та йде в супротив тих свобод за які ми боремося в Україні наразі.

Закликаю на створення законопроекту, який би визначав адміністративну відповідальність власників житла, які публічно, або приватно відмовляють клієнтам за причиною наявності тварин або дітей, із підвищенням рівня відповідальності при повторних правопорушеннях.

Офіційне інтернет-представництво Президента України з 24 лютого не публікує нові петиції, тому збір голосів йде на цьому ресурсі.

Reason

https://www.olx.ua/uk/nedvizhimost/kvartiry/dolgosrochnaya-arenda-kvartir/ - якщо почати дзвонити по номерах телефонів про здачу квартир, в 9 з 10 випадків не можна селитися із тваринами, та десь в треті-половині випадків не можна селитися із дітьми.

https://www.instagram.com/p/CcknnqatCeQ/ - пост приклад.

Thank you for your support, Anatoliy Kolesnick from Kharkiv
Question to the initiator