Civil rights

1. Launched July 2023
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Петиція "Визнання геноциду росії проти України" є важливим кроком у зверненні до кожної людини на планеті Земля з метою визнання злочинів, які росія скоїла та коїть проти України, як геноциду.

Мета: засвідчити свою підтримку та закликати міжнародну спільноту визнати дії росії проти України як геноциду. Ми вважаємо, що це важливий крок у забезпеченні моральної справедливості, захисту прав людини та запобіганні майбутнім злочинам проти людства.

Опис проблеми: Україна стала жертвою агресії з боку росії, починаючи з 2014 року. Росія анексувала Крим та підтримувала сепаратистські рухи на сході України. Ці дії призвели до тисяч загиблих, масових порушень прав людини, знищення майна та гуманітарної кризи. Це необхідно розглядати як систематичну спробу знищення українського народу.

Просимо міжнародну спільноту: Ми закликаємо уряди, міжнародні організації, правозахисні організації та громадянське суспільство визнати дії росії проти України як геноциду. Це є важливим кроком для забезпечення справедливості та відповідальності та для запобігання подібним злочинам у майбутньому.

Заклик до дії: Закликаємо всіх, хто підтримує справу правди та справедливості, приєднатися до цієї петиції та долучитися до глобального руху, щоб забезпечити визнання геноциду росії проти України. За допомогою наших голосів, ми можемо змінити світ та покласти край безкарності злочинів проти людства.

Завершення: Підписи та підтримка цієї петиції будуть передані відповідним урядам, міжнародним організаціям та органам правосуддя з метою визнання геноциду росії проти України та прийняття відповідних заходів.

Ця петиція виступає як засіб громадського тиску та вираження підтримки для досягнення мети визнання геноциду та забезпечення правосуддя для жертв агресії росії проти України.

Reason

Петиція про визнання геноциду росії проти України має кілька важливих аспектів:

1. Моральна справедливість. Визнання геноциду є визнанням та відзначенням страждань та втрат українського народу. Це важливо з моральної точки зору, оскільки дозволяє віддати належне жертвам та сприяє загоєнню ран.
  2. Правда та історична справедливість. Визнання геноциду засновується на доказах та підтверджує історичну правду. Це допомагає уникнути спотворення фактів та неправильної інтерпретації подій.
  3. Правовий захист та відповідальність. Визнання геноциду спонукає до правової відповідальності тих, хто вчинив злочини. Це може мати практичні наслідки, такі як розслідування злочинів, засудження винних та справедливе покарання.
  4. Запобігання майбутнім злочинам. Визнання геноциду має превентивне значення, оскільки може послужити сигналом для інших країн та урядів, що такі злочини не будуть терпіти. Це може допомогти запобігти подібним ситуаціям у майбутньому.
  5. Міжнародний тиск та солідарність. Визнання геноциду привертає увагу міжнародного співтовариства та мобілізує солідарність з Україною. Це може спонукати інші країни до прийняття санкцій та інших заходів проти росії з метою припинення подальшої агресії та захисту прав людей.

Варто зазначити, що петиція сама по собі не визнає геноциду. Вона є засобом громадського висловлення підтримки та тиску на уряди та міжнародні організації для проведення об'єктивного дослідження та визнання геноциду, якщо будуть знайдені достатні докази.

Link to the petition

Image with QR code

Tear-off slip with QR code

download (PDF)

This petition has been translated into the following languages

• Шановні прихильники ,

Петицію було переглянуто відповідно до наших умов користування. Тимчасове блокування знято, і петицію можна й надалі підписувати.

Дякуємо за вашу участь!

ваша команда openPetition

• Це порада редакції openPetition.:

Ця петиція суперечить пункту 1.4 умов користування для допустимих петицій.

Будь ласка, обґрунтуйте свої твердження джерелами (посилання/URL) або позначте їх як власну думку:

"Докази геноциду: Важливо відзначити, що існують численні докази геноциду, такі як свідчення очевидців, документи, фото- та відеоматеріали, звіти правозахисних організацій та незалежних міжнародних дослідників. Ці докази підтверджують широкомасштабні порушення прав людини, насильство, масові вбивства та інші злочини, що створюють підстави для визнання геноциду."

This petition has been translated into the following languages