Region: Zagreb
Welfare

Postavljanje uspornika na pješački prijelaz Trnsko 8 i 9

Petition is directed to
Mo Trnsko_Gč Novi Zagreb-Zapad_Grad Zagreb_Pu Zagrebačka
64
13% achieved 500 for collection target
  1. Launched 03/07/2023
  2. Time remaining 1 day
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

I agree that my data will be stored . You decide who can see your support. I can revoke this consent at any time .

Potrebno je postavljanje uspornika prometa na pješački prijelaz nasuprot prolaza između zgrada Trnsko 8 i Trnsko 9 prema dječjem parkiću između zgrada Trnsko 10 i Trnsko 11. Trenutno rješenje o vizualnom suženju prometnice s ciljem usporenja prometa nije dobro. Redovno se vozači voze prebrzo, neuvažavajući pješački prijelaz kojim se služe i djeca na putu prema OŠ Trnsko. Vikendom u kasne noćne sate, ista prometnica često služi za divlju vožnju kroz kvart do Trokuta (odlazak na cajke) i Savskog Gaja. Rezultat ovakvog prometnog rješenja MUP-a je, za sada, samo materijalna šteta na retrovizorima i limariji parkiranih vozila te bijeg sa mjesta nesreće, a i redovne psovke pješaka koji pokušavaju prijeći preko pješačkog prijelaza kao i bojažljivo čekanje djece i školaraca da sva vozila prođu kako bi prešli preko prijelaza.

Zahtjev i potpisi koje su stanari skupljali nisu uvaženi od mjerodavnih i rezultirali su neadekvatnim te i dalje opasnim rješenjem neuvažavajući količinu prometa na prometnici koja je glavna veza između gradskih kvartova.

Reason

Važno je usporiti promet na vrlo dugačkoj ravnoj prometnici koja na svojoj polovici ima vrlo opasno riješen jedini pješački prijelaz kojim se koristi svakodnevno puno djece i zbog odlaska u dječji parkić i zbog odlaska u školu i povratka iz nje.

Thank you for your support, Stanari stambenih zgrada Trnsko 8, 9, 10 i 11 from Zagreb - Novi Zagreb
Question to the initiator

Translate this petition now

new language version

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Why people sign

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

Sample view of a widget

API (interface)

/petition/online/postavljanje-uspornika-na-pjesacki-prijelaz-trnsko-8-i-9/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET
Return format
JSON

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now