Region: Zagreb
Animal rights

Peticija za izgradnju parka za pse u centru Zagreba

Petition is directed to
Grad Zagreb - Područni ured Centar
58 38 in Zagreb
Collection finished
  1. Launched September 2022
  2. Collection finished
  3. Prepare submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Poštovani,

Reason

Gotovo svakodnevno suočavamo se sa kaznama komunalnih redara zbog puštanja pasa sa povodca. Također, u odluci Grada Zagreba o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama i divljim životinjama koje datira iz 2018. godine, u članku 17. naše područje nije spomenuto kao prostor za šetnju pasa bez povodca. Bitno je napomenuti da postoje mnogi parkovi za rekreaciju i dječju igru koji zjape prazni ili služe kao teren/okupljališta za ilegalne radnje u noćnim satima. Ovime se želi ukazati na mogućnost izdvajanja područja za bolju i sigurniju socijalizaciju pasa. Broj pasa u Centru znatno se povećao zadnjih godina te je nužna izgradnja ograđene površine namijenjene našim ljubimcima. Iako je mnogo pasa dresirano, treba se zadovoljiti potreba psa da se istrči i izigra s ostalim psima bez strahovanja građana. Kao što je spomenuto, postoje građani koji strahuju, te je prisutno puno djece.

Molim Vas da potpišete peticiju kako bi građanima Grada Zagreba i našim šapicama osigurali kvalitetniji i prihvatljiviji suživot.

Unaprijed hvala na podršci.

Thank you for your support, Lina Markuš from Zagreb
Question to the initiator

News

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now