Foreign affairs

относно защитата на демокрацията и изборите в Европа чрез избягване на анонимността в социалните мрежи

3 supporters 3 in European Union

Collection finished

3 supporters 3 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Вносителят на петицията посочва обобщеното влияние върху демократичните избори от субекти извън ЕС чрез злонамерена кампания в социалните мрежи, като се използват анонимни или фалшиви потребителски профили. Такива дейности имат за цел да разрушат единството на национално равнище или на равнището на ЕС, на базата на фалшиви новини, разпространени наоколо в голяма степен. Вносителят на петицията призовава за ограничаване на рисковете, които тези практики представляват за демокрациите и призовава принципът на отговорност да бъде приложен също и във вирусния свят: анонимността и фалшивите потребителски профили следва да бъдат забранени и следва да се допускат само профили, свързани с потвърдена самоличност.

Link to the petition

Image with QR code