Etichetarea obligatorie nevegetarian/vegetarian/vegan a produselor alimentare

Petitioner not public
Comisia Europeană
0 supporters 0 in European Union

Petition process is finished

0 supporters 0 in European Union

Petition process is finished

1. Launched 2018
  2. Collection finished
  3. Submitted
  4. Dialogue
  5. Finished

This is an European Citizens' Initiative.

Etichetarea produselor alimentare pentru vegetarieni/vegani La nivelul UE este dificil pentru persoanele vegetariene și vegane să identifice produsele alimentare adecvate lor. Trebuie să studiem lista de ingrediente a unui produs alimentar pentru a determina dacă este adecvat pentru a fi achiziționat, fiind extrem de atenți la ingredientele ambigue care ar putea fi de origine vegetală sau animală. Această chestiune este cu atât mai complicată cu cât la nivelul UE nu există o modalitate unică prin care se indică acest lucru. De aceea propunem măsuri legislative care să prevadă obligativitatea introducerii pe toate produsele alimentare a uneia din următoarele 3 etichete ilustrate simple: nevegetarian, vegetarian sau vegan, alături de întreaga etichetă a produsului alimentar respectiv.

Link to the petition

Image with QR code