Region: Austria
Success
Migration

Consulat Roman la Salzburg - Rumänisches Konsulat in Salzburg

Petitioner not public
Petition is directed to
MAE
312
Petition has contributed to the success
  1. Launched 2021
  2. Collection finished
  3. Submitted
  4. Dialogue
  5. Success

The petition was successful!

Punerea in operare a Consulatului Roman la Salzburg conform "Decretului nr. 264/2017 privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, Republica Austria"

Reason

Prin intermediul acestei petiții ne dorim să sensibilizăm autoritățile competente din România și să solicitam deschiderea unui Consulat General în zona Salzburg Austria .Este un lucru bine știut, faptul că, în Salzburg suntem o comunitate impunătoare de români. Având în vedere numărul mare de cetățeni români aflați în zona menționata și ținând cont atât de numeroasele solicitări de servicii și asistență consulară din regiunile respective, cât şi de repartiția și gradul de acoperire geografică a reprezentanței românești acreditate în prezent, considerăm solicitarea noastră total întemeiată, necesară și oportună. Pentru a beneficia de serviciile consulare privind eliberarea documentelor de stare civilă, călătorie, etc., noi cei din acesta regiune, suntem nevoiți să parcurgem sute de kilometri până în Viena , unde se afla Ambasada și unicul Consulat General al României în Austria. Acest lucru se conturează într-o problemă de ordin financiar si restricții de deplasare Codid19 cat si faptul ca suntem nevoiți să achităm costuri destul mari si un timp pierdut. Mai mult ca atât, majoritatea sunt familii tinere cu copii mici, ceea ce face ca deplasarea la distanță mare să fie îndelungată, complicată și anevoioasă. Proaspetele mămici (de exemplu) nu își pot primi drepturilor bănești după naștere ,deoarece autoritățile Austriece nu pot (nu vor) a elibera dreptul de ședere al noului născut fără un pașaport al noului născut. Pașaport care știți si dumneavoastră cat de anevoios este ca timp si modalitate de a fi eliberat in străinătate .

https://www.petitieonline.com/consulat_roman_la_salzburg

Thank you for your support

News

  • MAE implementează noua procedură pentru organizarea consulatelor itinerante, dând startul consultărilor publice în acest scop. Momentan ,mai așteptam o perioada scurta de timp ,sa vedem cum decurg lucrurile.... Pe lista MAE apare si Consulatul din Salzburg, dar fără o data anume:"atunci când situatia pandemica o va permite" scrie in dreptul datei .Daca nu se v-or mișca lucrurile in direcția dorita, vom continua strângerea de semnăturii am sa apelez si la alte instituții, nu doar la MAE

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now