Region: Austria

25% achieved 1.000 for collection target
  1. Launched 12/01/2021
  2. Time remaining 7 weeks
I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name, age and location and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

Punerea in operare a Consulatului Roman la Salzburg conform "Decretului nr. 264/2017 privind înființarea Consulatului General al României la Salzburg, Republica Austria"

Reason

Prin intermediul acestei petiții ne dorim să sensibilizăm autoritățile competente din România și să solicitam deschiderea unui Consulat General în zona Salzburg Austria .Este un lucru bine știut, faptul că, în Salzburg suntem o comunitate impunătoare de români. Având în vedere numărul mare de cetățeni români aflați în zona menționata și ținând cont atât de numeroasele solicitări de servicii și asistență consulară din regiunile respective, cât şi de repartiția și gradul de acoperire geografică a reprezentanței românești acreditate în prezent, considerăm solicitarea noastră total întemeiată, necesară și oportună. Pentru a beneficia de serviciile consulare privind eliberarea documentelor de stare civilă, călătorie, etc., noi cei din acesta regiune, suntem nevoiți să parcurgem sute de kilometri până în Viena , unde se afla Ambasada și unicul Consulat General al României în Austria. Acest lucru se conturează într-o problemă de ordin financiar si restricții de deplasare Codid19 cat si faptul ca suntem nevoiți să achităm costuri destul mari si un timp pierdut. Mai mult ca atât, majoritatea sunt familii tinere cu copii mici, ceea ce face ca deplasarea la distanță mare să fie îndelungată, complicată și anevoioasă. Proaspetele mămici (de exemplu) nu își pot primi drepturilor bănești după naștere ,deoarece autoritățile Austriece nu pot (nu vor) a elibera dreptul de ședere al noului născut fără un pașaport al noului născut. Pașaport care știți si dumneavoastră cat de anevoios este ca timp si modalitate de a fi eliberat in străinătate .

Thank you for your support, Roberto Calin Condur from Salzburg
Question to the initiator

Translate this petition now

new language version

Why people sign

• 8 days ago

Suntem o comunitate mare in Salzburg și împrejurimi,ne-ar ajuta mult sa nu mai fie lista de așteptare așa lungă și drumul la fel până la Viena .Multi avem copii și nu putem face un drum așa lung cu ei . Mulțumesc

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

API (interface)

/petition/online/consulat-roman-la-salzburg-rumaenisches-konsulat-in-salzburg/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET