Environment

Save the beach in Kolanjski Gajac!

Petition is directed to
Kolan county
510 supporters

Collection finished

510 supporters

Collection finished

  1. Launched 2021
  2. Collection finished
  3. Submitted
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

10/10/2022, 12:54

Kao sto sam navela u prethodnom mailu nevezano uz peticiju pitala sam sljedece jer me osobno zanima:

Pitanja vezana za K. Gajac nevezan za peticiju o komunalnom vezu koja zanima ne samo mene osobno nego i vecinu posjetitelja koju poznajem:

- Koji je razlog konstantnog neugodnog miomirisa koji se sirio K.G. ove godine? Kada se to planira sanirati?
- Planirate li adaptirati sustav za otpad koji ima premalen otvor za prosjecnu veliku vrecu koju vecina ljudi koristi?
- Jedna kolegica je imala neugodnu situaciju gdje joj se otvor nije otvorio, ali se skinulo 6 KN s kartice i to nekoliko puta. Kako cete se nositi s tim? Dakako, nije se zalila koliko znam jer ipak zivimo u HR.
- Planirate li staviti informacije na ENG, IT, D itd. Kako bi stranci razumjeli sto trebaju raditi? Uglavnom su ostavljali smece pored jer ne razumiju kako sustav funkcionira, a cisto sumnjam da su dobili upute ili vrecice od vlasnika apartmana.
- Planirate li kao npr. u BE i mislim sada u ZG, opciju gdje cemo moci kupiti vrecice recimo u trgovini Lito ili negdje u Gajcu na blizoj lokaciji?
- Kako cete sprijecit sve to sto se (OPET) ostavi pored (ukljucujuci plastiku i sl.) da ne odleti u prirodu?
- Inace, u BE gdje zivim kupe vrecice smeca bez kanta i sl. - ostave se ispred ulaza zgrade ili kuce, tj. na plocniku u principu kasno navecer dan ranije ili vrlo rano ujutro, medutim K.G. je apartmansko naselje stoga ne znam kako bi to funkcioniralo, ali trenutacni ni bivsi ni sadasnji sustav ne funkcionira u K.G. jer svi mi koji cemo kupovati vrecice i placati preko kartice smo budale jer svi turisti samo ostave pored kante i odu. Kako to planirate rjesiti s obzirom da nema dovoljno kamera, niti komunalnih redara, a tesko da cete uhvatiti strance koji dodu na par dana?
- Planirate li u skorije vrijeme ocistiti sikaru i zelene povrsine na podrucju K.G.? Kada?
- Planirate li skoriju sadnju novih stabala s obzirom da se dosta drveca osusilo i nije se gotovo nista sadilo unazad 20 godina?
- Planirate li uredenje parka s klupama, zacinskim biljem, stablima itd. negdje u K.G.?
- Planirate li postavljanje senzora za osvjetljenje na novoizgradenoj setnici kako bismo izbjegli kontinuirano svjetlosno zagadenje i kako bismo smanjili potrosnju E?
- Planirate li postavljanje malih kucica za mace i njihovo regularno cijepljenje i lijecenje kao npr. u Istanbulu s obzirom da ih je ove godine bilo dosta manje pa je sukladno tome bilo puno vise stakora?
- Postoji li legalan nacin da se poduzme nesto oko devastacije (cijeli objekt je u poluraspadu i vidi se armatura) i zahrdalih klima npr. na trgovini Lito?
- Kada se planiraju uvesti vignete za parkiraliste i kako ce to funkcionirati? Imate li vise info na tu temu?

Ono sto sam shvatila je da sam zaboravila pitati je vezano uz navodnu gradnju hotela, tj. vila (nije mi jasno gdje tocno i koliko cega) pa cu to dodati u naknadni mail.

Ako ima netko dodatno pitanje, slobodno posaljite pa ce se pitati. Za sve to isto tako mozemo raditi peticiju sa konkretnim zahtjevima. Ne znam moze li se to raditi u suradnji s Udrugom Gajac. Ako netko ima vise info, javite :)

Lp
Paula


Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now