Environment

Save the beach in Kolanjski Gajac!

Petition is directed to
Kolan county
510 supporters

Collection finished

510 supporters

Collection finished

  1. Launched 2021
  2. Collection finished
  3. Submitted
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

10/10/2022, 12:47

Dragi ljudi,

nacelnik Opcine Kolan kaze da trenutacno idu u smjeru izgradnje sidrista kao u Mandrama.

Na nekim mjestima se spominje i komunalni vez i sidriste u K. Gajcu pa sam trazila objasnjenje sto to znaci "trenutacno idemo u smjeru sidrista". Trazila sam potvrdu da se komunalni vez iliti lucica nece graditi u narednih 5, 10, 20 godina na temelju trenutcnih i buducih planova te ukoliko nacelnik ostane na vlasti. Ne znam kada cu dobiti povratnu informaciju.

Takoder sam trazila lokaciju sidrista i kako bi to izgledalo (te potvrdu koliko ce ih biti - koliko shvacam na temelju info na web stranici 20 brodova po sidristu ide).

Moj osobni problem je sto ce se sa bilo kojom lucicom i sidristem, onecistiti jedan dio mora s obizrom da ce svi brodovi biti koncentrirani na jednoj ili dvije lokacije (komunalni vez je bio neposredno pored glavne plaze). Osobno nemam saznanja koji je utjecaj u smislu oneciscenja kada bi se gradio komunalni vez iliti lucica, ili sidriste.

Trazila sam ako imaju kakvu studiju napravljenu za prethodne ili trenutacne vlasti. Zna li netko je li to vec bilo objavljeno na web stranici mozda ja osobno nisam vidjela? Trenutacno ima dosta brodica rasprsenih na vecem podrucju, koliko ce biti dobro imati 20 brodova na jednom manjem dijelu zbilja ne znam.
Ima li netko tko je strucan po tom pitanju medu potpisnicima?

Zna li netko kako to izgleda u Mandrama (ja nisam na Pagu trenutacno) medu potpisnicima?
Ako netko ima fotografiju, posaljite pa cu sherati putem maila da svi vide.

Ima li netko vise informacija ili saznanja na temelju objavljenih pdf-ova na stranici Opcine Kolan vezano za komunalni vez ili opcentio svega sto se tice K.G.?
Ako ima, molim da javite putem maila.

Probat cu danas opet iscitati dokumente pa cu sloziti neki mail koji mozete poslati kao prigovor. Ako netko ima prijedlog, slobodno posaljite.

Kao sto sam navela u prethodnom mailu, prigovori se salju do 14.10.

Poslala sam sljedeca pitanja:
- Kazete “trenutacno” idete u smjeru sidrista - znaci li to da se nece graditi komunalni vez ili lucica u narednih 5, 10, 20 godina na temelju trenutacnih izmjena urbanog plana i po Vasem osobnom misljenju ako ostanete nacelnik narednih 5, 10, 20 godina?
- Ako je isjecak iz pdfa (kopiran u prethodnom mailu) tocan gdje spominjete i komunalni vez i sidriste u K. Gajcu (ili na temelju prethodne vlasti u opcini):
- mozete li mi poslati studiju koja pokazuje kako potencijalni komunalni vez ili lucica nece predstavljati opasnost za zivotinjski svijet i oneciscenje za glavnu plazu u K.Gajcu (brodovi trenutno nisu koncentrirani na jednom mjestu gdje se kupa vecina kupaca)?
- postojala bi mogucnost usidrenja tijekom cijele godine ili ne?
- Mozete li mi prosljediti pdf gdje pise da se komunalni vez iliti lucica NECE graditi u K. Gajcu prema trenutacnom planu, buducem urbanom planu, izmjenma i/ili trenutcnom planu u izradi?
- Mozete li mi pokazati gdje se planira izgradnja sidrista te hoce li biti samo jedno sidriste ili vise njih?
- Je li tocno da po jednom sidristu ide 20 brodova?
- Sidriste se planira koristiti samo u sezoni, post-sezoni, pred-sezoni ili tijekom cijele godine? Molim potvrdite.
- Isto tako znaci li to da se brodovi nece smjeti slobodno usidriti ni na jednoj plazi u K.Gajcu? Kako cete to kontrolirati s obzirom da ima jedan komunalni redar ako sam dobro procitala koji nije u stanju niti druge stvari osigurati, a ne jos i ovo? Planirate li zaposliti jos jednoog komunalnog redara?
- Kada kazete da cete uvaziti peticiju, sto to tocno za Vas znaci i na koji nacin je planirate uvaziti?

Isto tako, trazila sam dodatne informacije nevezane za komunalni vez koja zanimaju mene osobno, a mozda i vas zanima isto pa cu to kopirati u sljedeem mailu s obzirom da ne stane u ovaj.

Lp
Paula


Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now