Region: Serbia
Culture

Szabadságot a Tanyaszínháznak!

Petition is directed to
Magyar Nemzeti Tanács
1,301 supporters 540 in Serbia

Petition recipient did not respond.

1,301 supporters 540 in Serbia

Petition recipient did not respond.

 1. Launched 2021
 2. Collection finished
 3. Submitted on 01 Sep 2021
 4. Dialogue
 5. Failed

A Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Hajnal Jenő arra „kérte” a Tanyaszínházat, mondja le idei turnéjának további állomásait, mert szerinte az idei előadás, a Lénárd Róbert által rendezett Kazimír és Karolina freak show „elfogadhatatlan”.
A Vajdasági Magyar Szövetség és a párt utasításait vakon követő Magyar Nemzeti Tanács huzamos ideje olyan anyagi forrásokat elosztó és ideológiai kormányzó tevékenységet folytat, amely voltaképpen egyenlő a vajdasági intézmények (iskolák, színházak, médiaházak, kiadók, egyetemi karok, alkotóházak, művelődési központok) dirigálásával és kisajátításával.
Autonómia nélkül nem lehet kultúrát teremteni, tudományos munkásságot vagy művészeti tevékenységet folytatni.
Mi, alulírottak erélyesen tiltakozunk az ellen az önelégült hatalmi viszonyulás ellen, amely a támogatásban részesített Tanyaszínháztól elvárja, hogy az kiszolgálja a „gazda” érdekeit.
Követeljük, hogy az MNT mielőbb tűzze napirendre Hajnal Jenő diktátumát és határolódjon el tőle. Továbbá mondja ki, hogy a színházi emberek és a színikritikusok továbbra is szabad légkörben végezhetik alkotómunkájukat, a közönség pedig ezentúl is zavartalanul látogathatja színházainkat.

Reason

Szabadságot a Tanyaszínháznak!

Thank you for your support, Pressburger Csaba from Újvidék
Question to the initiator

Link to the petition

Image with QR code

Tear-off slip with QR code

download (PDF)

News

 • Liebe Unterstützende,
  der Petent oder die Petentin hat innerhalb der letzten 24 Monate nach dem Einreichen der Petition keine Neuigkeiten erstellt und den Status nicht geändert. openPetition geht davon aus, dass der Petitionsempfänger nicht reagiert hat.

  Wir bedanken uns herzlich für Ihr Engagement und die Unterstützung,
  Ihr openPetition-Team

 • Tisztelt Aláírók!

  Ma 14:30-kor személyesen is átadjuk a Magyar Nemzeti Tanács székházában (Fasizmus áldozatainak tere 9., Szabadka) a Tanyaszínház ügyében indított petíciónkat a mintegy 1300 aláírással. Arra kérünk mindenkit, aki csak teheti és akinek fontos ez az ügy, hogy jöjjön ma, azaz hétfőn délután kettő és fél három között az MNT épülete elé, ahol Szögi Csaba, a petíció egyik kezdeményezője átadja a kinyomtatott aláírási íveket.

  Köszönettel:
  a kezdeményezők

 • Heute wurde die Petition offiziell eingereicht.

Not yet a PRO argument.

Ez a petíció több szempontból is értelmetlen: 1. A világban sokkal nagyobb gondok is vannak annál, mint, hogy egy ilyen banális dologért petíciót indítsunk. (lásd Afganisztán/nők jogai) 2. A partíció helyett mindenki legyen mecénása a tanya színháznak, és akkor, majd, ha nem politikai pénzekből él a Tanyaszínház, akkor szabad lesz. 3. Nincs olyan, hogy „független” amig „függőségi” viszony ál fent az adományozó és a felhasználó között. 4. A legtöbb aláíró nem is járt soha egy előadáson sem, csak utál mindent és mindenkit, és rohan aláírni, mindent, ami valaki vagy valami ellen szól.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now