Adatvédelmi nyilatkozat

Utolsó frissítése a 14.02.2020

Mint politikai párbeszéd platformja, nagy felelősséggel tartozunk a politikai attitűdökről és véleményekről szóló különösen érzékeny adatok kezelésére. Tudatni szeretnénk Önnel, hogy milyen adatokat gyűjtünk és,hogy hogyan kezeljük ezeket biztonságosan. Ily módon eleget teszünk információszolgáltatási kötelezettségünknek, amikor az openPetition személyes adatait gyűjtjük Az általános adatvédelmi rendelet (GDPR) 13. cikkely alapján.

Szerver Németországban és titkosított átvitel

Az Ön adatait a ISO/IEC 27001 tanúsítással rendelkező adatközpontok szerverjein tárolják, Németországban. Az adatátvitel a szervereinkreSSL-el van titkosítva.

Milyen személyes adatokat gyűjtünk?

  • Név, cím
  • Életkor (csak Ausztriában)
  • Telefonszám (ha meg van adva)
  • E-mail cím (ha meg van adva)
  • Profilkép (ha meg van adva)
  • "Rólam" szöveg (ha meg van adva)
  • A szervezet képviselői (ha jelezték)
  • Nyelv, amelyet a böngésző nyelve vagy a beállított nyelv határoz meg
  • IP-cím
  • Indított petíciók
  • Készített elemek egy petícióhoz
  • Aláírt petíciók egy régióval és kategóriával kapcsolatban
  • Megjegyzések, sürgősség és jelentőség az aláírók számára (ha jelezték)
  • Vita hozzászólások és azok áttekintése
  • A megbízásokat a felhasználó hozza létre és az openPetition ellenőrzi, vagy közvetlenül az openPetition kutatja.
  • Nyilatkozatok a képviselők számára
  • Üdvözlet (képviselők számára, ha jelezték)
  • nyílt nyilatkozat a választott képviselők számára (ha feltüntetik)
  • Felméréseknél felhasználói összeköttetést használunk, így ezelen minden felhasználó csak egyszer vehet részt.

Hogyan használjuk fel az Ön adatait?

  • Az Ön címét felhasználjuk, a kinevezett adminisztratív szint és a választókerületi körzetek meghatározásához.
  • Az életkort (kizárólag Ausztriában) annak biztosítása érdekében kérjük el, hogy biztosítsuk ,hogy a petíció benyújtói és támogatói megfeleljenek a minimális életkor követelményének
  • Az Ön címét felhasználjuk,hogy petíciókat ajánljunk az Önnek kinevezett adminisztratív szintek alapján.
  • Az utolsó aláírt petíció kategóriáját használjuk fel hasonló témájú petíciók ajánlására.
  • A nyilvános aláírásokat név, hely és ország megadásával mutatjuk be.
  • Az aláírás-eloszlást földrajzi térképeken mutatjuk be az irányítószám kerületek maximális felbontásával.
  • Megmutatjuk a környéken lévő szomszédos aláírásait, akik hasonló petíciót írtak alá. A kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül lehetővé tesszük a kapcsolat kiépítést Önök között. Az üzenet címzettjének e-mail címe el van rejtve a feladótól. Az üzenet feladójának e-mail címét viszont látja a címzett.
  • Lehetővé teszi a petíció benyújtójának, hogy platformunkon keresztül vegye fel a kapcsolatot támogatóival (ha hozzájárult).
  • Küldünk Önnek petíciós ajánlásokat (ha hozzájárult), amelyeket a szomszédságában írtak alá.
  • Küldünk önnek hírlevelet az openPetition munkájáról (ha hozzájárul).
  • Időnként petíciós ajánlásokat küldünk Önnek (ha hozzájárult) az OpenPetition kisebbségi részvényesünk, a Campact eV-től, aki anyagilag támogat minket.
  • Időnként petíciós ajánlásokat küldünk a partner civil szervezetektől (ha hozzájárult). A petíciók fokozott lefedettsége a partner civilszervezeteket terheli.
  • Lehetővé tesszük a petíció benyújtói számára, hogy aláírási listákat és gyűjtő űrlapokat hozhassanak létre és tölthessenek le.

Ki láthatja az Ön adatait és mennyi ideig?

  • Petíció benyújtója: Petíció benyújtójaként teljes nevét, címét és érvényes e-mail címét kell megadnia. A petíció benyújtójának kizárólag a neve és a tartózkodási helye szerepel nyilvánosan a weboldalon és a keresőmotorok számára. Egy évvel a petíció lezárulta után a petíció benyújtójának nevét anonimizálják a weboldalon.
  • Támogatók: Annak, aki a petíciót kívánja támogatni aláírásával, a teljes nevét és teljes címét fel kell tüntetnie. Amennyiben petícióval kapcsolatos tájékoztatást kíván kapni egy érvényes e-mail címet is meg kell adnia. Ha pro vagy kontra érvelést hoznak létre a petíciót tárgyaló terem számára, a támogatónak érvényes e-mail címet kell megadnia. A nyilvános aláírások támogatóinak kizárólag a neve és tartózkodási helye szerepel a weboldalon. Az aláírás után három nappal a keresőmotorok számára a vezetékneveket egy betűre rövidítjük. A feliratkozás végetérte után hat hónappal a támogatók adatai már nem lesznek nyilvánosan hozzáférhetőek. Öt évvel a petíció kitöltése után az aláírásokat törlik.
  • A nem nyilvános aláírások támogatói soha nem lesznek nyilvánosan láthatóak a weboldalon vagy a keresőmotorok számára.
  • A petíciók benyújtói és címzettjei az összes támogatói adatot, beleértve a nem nyilvános aláírásokat, a nevet, a kort (csak Ausztriában), irányítószámot, a várost és a 4 karakterre rövidített utcai és házszámot, valamint az esetleges megjegyzéseket látják.
  • Az aláírási listákat és a kérdőíveket a petíció benyújtója nem továbbíthatja senkinek.
  • A petíció átadását követően a petíció benyújtója köteles megsemmisíteni az általa átadott valamennyi aláírási adatot amelyet digitálisan vagy nyomtatott formában kapott.
  • A petíciós kérvény döntésének megszületése után a petíció átvevője köteles megsemmisíteni az összes aláírási adatot, amelyet digitálisan vagy nyomtatott formában kapott.
  • Az együttműködő partner civil szervezetek, saját oldalukon gyűjtenek aláírást az openPetition elemeit felhasználva, majd exportálhatják aláírási adataikat, és közvetlenül kapcsolatba léphetnek Önnel (ha hozzájárult). Nincs befolyásunk annak gyakoriságára és tartalmára, amellyel az együttműködő partner civil szervezet kapcsolatba lép Önnel.
  • A tisztviselõk profilképei és profiljai nyilvánosan szerepelnek a weboldalon és a keresőmotorok számára.
  • A vélemények nyilvánosan láthatók a weboldalon és a keresőmotorok számára, a megbízott neve, a csoport / párt neve és a nyilatkozat dátuma vagy a vélemény utolsó feldolgozása időpontja szerint.
  • A petíció benyújtói profilképei és profiljai nyilvánosan szerepelnek a weboldalon, azonban a keresőmotorok számára nem láthatók.
  • A támogatók profilképei és profiljai rejtett link segítségével szerepelnek a webhelyen. A profilok soha nem láthatók a keresőmotorok számára.
  • A nyilvános aláírások támogatóinak megjegyzései névvel és tartózkodási hellyel szerepelnek a webhelyen, de a keresőmotorok számára nem láthatóak.
  • A nem nyilvános aláírások támogatóinak megjegyzései mellett csak a tartózkodási helyük kerül feltüntetésre a weboldalon, a keresőmotorok számára azonban nem láthatóak.

Hogyan határozhatja meg adatait?

  • Akkor tudunk visszaigazoló linket küldeni, ha megadott egy e-mail címet. Erősítse meg e-mail címét,hogy visszaigazolt támogatóvá váljon.
  • Visszaigazolt támogatóként egy sütiként ismerjük el. Ezt követően jelszó megadásával, bármikor bejelentkezhet az openPetition-ba.
  • Visszaigazolt ámogatóként az aláírás láthatóságát szerkesztheti vagy visszavonhatja azt, a feliratkozási időszak alatt.
  • Aláíró e-mail címével bármikor feliratkozhat az aláírás szerkesztéséhez.
  • Visszaigazolt támogatóként vagy regisztrált felhasználóként szerkesztheti profilját.
  • Visszaigazolt támogatóként vagy regisztrált felhasználóként szerkesztheti az értesítési beállításokat.
  • Petíció benyújtójaként átruházhatja petícióját egy új szóvivőre (lásd GYIK).
  • Mandátum jogosultjaként szerkesztheti megbízásait, és szükség esetén idő előtt lemondhat.
  • Mandátum jogosultjaként már felveheti az openPetition által létrehozott vagy a felhasználók által javasolt mandátumokat, miután igazolta magát az openPetition-on mint megbízott jogosult.

Nem kémkednek idegen e-mail címeken

Az openPetition oldalon nem lehet idegen-mail cím megadásával meghatározni, hogy az e-mail tulajdonosa rendelkezik-e fiókkal az openPetition-on, vagy aláírt-e petíciót.

E-mail dupla beleegyezés

Az openPetition hírlevelet és egyéb e-maileket csak azoknak küld el, akik ehhez beleegyezzésüket adták. Minden tárolt e-mail címet úgynevezett dupla beleegyezési eljárással ellenőrizzük. Egy erősítő e-mailt küldünk Önnek. Csak akkor, használjuk ezt az e-mail címet a további kommunikációhoz, ha aktiválta az abban található visszaigazolási linket. Így biztosítjuk, hogy nem küldünk nem kívánt e-maileket.

Email továbbítása

A felhasználók petíciókat tudnak ajánlani barátaiknak e-mailen keresztül.Címzettként minden egyes petícióért csak az első áttételi e-mailt kapja meg.
A címzett véglegesen letilthatja az áttételi e-mailek további beérkezését egy lejelentkezési link segítségével, ami az alánló e-mailben szerepel.

Facebook / Twitter / Google +

Az OpenPetition közösségi média gombjai egyszerű megosztási hivatkozások vagy hivatkozások az adott portál openPetiton oldalaira.

YouTube

Videókat ágyazunk be webhelyeinkre, amelyek elérhetők a YouTube platformon (beágyazott tartalom). A YouTube a YouTube Inc. szolgáltatása, a Google Inc. leányvállalata, amelyre a Google adatvédelmi irányelvek érvényesek.

Előfordulhat, hogy a Önnel kapcsolatos információkkal társul, ha be van jelentkezve a YouTube-ra vagy más, a Google által nyújtott szolgáltatásra. Ha ezt nem szeretné, kérjük, jelentkezzen ki Google-fiókjából, mielőtt a videóra kattint.

Google keresés

Ez a weboldal "Google Custom Search"-öt használ. Ha a keresőmezőt használja a keresés az oldalon az adatokat a Google továbbítja a keresőmezőben. Erre a műveletre aGoogle adatvédelmi irányelvek érvényesek.

Cookies

A sütik olyan kis fájlok, amelyeket a látogató merevlemezén tárolnak. Ezek lehetővé teszik az információk bizonyos ideig történő megőrzését és a látogató számítógépének azonosítását. A jobb felhasználói útmutatás érdekében állandó sütiket használunk. Munkamenet-sütiket is használunk, amelyeket automatikusan törölünk, amikor bezárja böngészőjét. Beállíthatja böngészőjét, hogy tájékoztassa Önt a sütik elhelyezéséről.

Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/de/kb/cookies-erlauben-und-ablehnen
Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647
Internet Explorer: https://support.microsoft.com/de-de/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Csak műszaki szempontból szükséges sütiket használunk. Nem használunk sütiket a felhasználói viselkedés nyomon követésére vagy elemzésére.

Helyi tárhely

Az űrlapbevitel helyi gyorsítótárazásához az openPetition a böngésző helyi tároló helyét használja. Az űrlapbejegyzéseket védjük a véletlenszerű törléstől, így ezeket a helyi tárolóban tároljuk, amíg az űrlapot el nem küldi, vagy kijelentkezik.

Matomo (korábban Piwik)

Webhelyünk a Matomo internetes elemző szolgáltatást használja, amelyet az openPetition arra használ, hogy a weboldal használatát elemezze. A sütik segítségével általános használati információkat továbbítunk szerverünkre. A személyes használatot nem mentjük. Az Ön IP-címe névtelen lesz. Az általános felhasználási információk tárolására is kifogást emelhet.:

nem egyetértés:

Az IP-cím tárolása

A jogbiztonság érdekében a látogató IP-címét, valamint a dátumot és az időt mindig mentjük, amikor részt vesz openPetition eseményekben. Az IP-cím megadásával a belépő internetszolgáltatója közbeavatkozhat. Az Internet szolgáltató által a kapcsolat tulajdonosának személyazonossága bármikor meghatározható. Az adatmegőrzési törvény (VDS) értelmében a kapcsolat birtokosai visszamenőleges hatállyal azonosíthatók az IP-cím alapján 10 hétig.

a tájékoztatás feladata

A §14 (2) bekezdés TMG alapján, az illetékes hatóságok utasításai szerint, egyedi esetekben információkat szolgáltatunk a személyes adatokról, amennyiben ez rendészeti célokat szolgál, rendőri beavatkozás az adott ország biztonsága érdekében, a szövetségi és a tartományi alkotmányos védelmi ügynökségek, a szövetségi hírszerző szolgálat vagy a katonai védőszolgálat törvényben előírt feladatainak teljesítése érdekében szükséges a szellemi tulajdonhoz fűződő jogok érvényesítéséhez.

Szerver naplófájlok

Az OpenPetition platformon történő minden látogatás, vagy az OpenPetition szalaghirdetését vagy petíciós elemeit tartalmazó oldalak automatikusan továbbítják nekünk a látogatók böngészési információját. Ide tartozik a böngésző típusa, operációs rendszer, IP-cím, idő és a korábban látogatott oldal (információk). Ezeket az adatokat az OpenPetition nem rendeli hozzá konkrét személyekhez. A naplófájlokat statisztikailag értékelik, és ezzel segítik az oldalak hibamentes működését.

Adománygyűjtő doboz

Online adományozási szolgáltatásunkhoz a FundraisingBox szolgáltatást használjuk. A FundraisingBox garantálja a teljes adatvédelmet és a jogilag biztonságos adattárolást. A FundraisingBox végzi a fizetési feldolgozásokat. Az adományozási tranzakciók adatait SSL-en keresztül mindig titkosítják, és az európai adatközpontokban tárolják. A FundrainsingBox adatvédelmével kapcsolatos további információk itt találhatók: https://www.fundraisingbox.com/datenschutz ,

Facebook cégoldal

Hivatalos Facebook oldalunk a https://www.facebook.com/openPetition URL alatt található, a 6. cikkely (1) bekezdésének lit. alapján. f GDPR. Soha nem gyűjtjük, tároljuk vagy dolgozzuk fel ezen a weboldalon felhasználóink személyes adatait. Ezenkívül más adatfeldolgozást sem vállalunk vagy kezdeményezünk. Az Ön által a Facebook oldalra bevitt adatokat, például a megjegyzéseket, videókat vagy képeket soha nem használjuk fel vagy nem dolgozzuk fel más célra.

A Facebook úgynevezett webkövetési módszereket használ ezen az oldalon. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Facebook az Ön profilinformációit az Ön szokásainak, személyes kapcsolatainak vagy preferenciáinak értékelésére használja fel. Az Ön adatainak a Facebook általi feldolgozására nincs befolyásunk.

Twitter cégoldal

Hivatalos Twitter oldalunk a https://twitter.com/oPetition URL alatt található, a 6. cikkely (1) bekezdésének lit. alapján. f GDPR. Soha nem gyűjtjük, tároljuk vagy dolgozzuk fel ezen a weboldalon felhasználóink személyes adatait. Ezenkívül más adatfeldolgozást sem vállalunk vagy kezdeményezünk. Az Ön által a Twitter oldalra bevitt tweeteket soha nem használjuk fel vagy nem dolgozzuk fel más célra.

A Twitter úgynevezett webkövetési módszereket használ ezen az oldalon. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Twitter az Ön profilinformációit az Ön szokásainak, személyes kapcsolatainak vagy preferenciáinak értékelésére használja fel. Az Ön adatainak a Twitter általi feldolgozására nincs befolyásunk.

Felhasználói jogaid

az információ joga: Önnek joga van kérni a személyes adatok feldolgozásának megerősítését; Ebben az esetben joga van hozzáférni a személyes adatokhoz és a GDPR 15. cikkelyben felsorolt információkhoz. Indítsa el az adatkeresést

Helyesbítés joga: Önnek joga van azonnal kérni az Önre vonatkozó téves személyes adatok kijavítását, és szükség esetén a hiányos személyes adatok kitöltését.

Lemondási jog: Önnek joga van követelni, hogy haladéktalanul töröljük az Önre vonatkozó személyes adatokat, feltéve, hogy teljesül a GDPR 17. cikkelyben részletezett okok egyike, például ha az adatokra már nincs szükség a kitűzött célokra. Törölje az openPetition fiókot

A feldolgozás korlátozásának joga: Joga van bármilyen vizsgálat idejére megkövetelni a feldolgozás korlátozását, ha teljesül a GDPR 18. cikkelyben felsorolt feltételek valamelyike, például ha ellenezte a feldolgozást.

Az adatok hordozhatóságához való jog: Bizonyos esetekben, amelyeket részletesen felsorolunk a GDPR 20. cikkében, joga van arra, hogy strukturált, általános és géppel olvasható formában megkapja az Önre vonatkozó személyes adatokat, vagy kérheti ezen adatok harmadik félnek történő továbbítását.

Megtagadás joga: Ha az adatok a 6. cikkely 1 bekezdése alapján lettek gyűjtve(adatfeldolgozás a jogos érdekek védelme érdekében), Önnek joga van bármikor megtagadni a feldolgozást az adott helyzetéből fakadó okok miatt. Ezután a személyes adatokat már nem dolgozzuk fel, kivéve ha a feldolgozásnak egyértelműen kényszerült, megalapozott indokai vannak, amelyek meghaladják az érintett érdekeit, jogait és szabadságát, vagy a feldolgozás jogi követelések érvényesítése, gyakorlása vagy védelme céljából történik. Jóváhagyás visszavonása

Fellebbezési jog a felügyeleti hatósághoz: A GDPR 77. cikkely alapján joga van fellebezni a felügyeleti hatóságnál, ha úgy gondolja, hogy adatainak feldolgozása sérti az adatvédelmi előírásokat. A felelős felügyeleti hatóság az adatvédelmi kérdésekben a A berlini adatvédelmi és információszabadsági biztos.

A személyes adatok feldolgozásának jogalapja

Amennyiben az érintett hozzájárul a személyes adatok feldolgozásához, a 6. cikkely 1. bekezdésének alapján az EU általános adatvédelmi rendelete (GDPR) a személyes adatok feldolgozásának jogalapjára szolgál.

Az olyan személyes adatok feldolgozása során, amelyek szükségesek egy olyan szerződés teljesítéséhez, melynél az érintett fél egy párt, a 6. cikkely 1. bekezdésének alapján a GDPR a személyes adatok feldolgozásának jogalapjára szolgál. Ez vonatkozik a szerződéskötést megelőző intézkedések végrehajtásához szükséges feldolgozási műveletekre is.

Amennyiben a személyes adatok feldolgozása a cégünkre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges, a 6. cikkely 1. bekezdésének alapján a GDPR a személyes adatok feldolgozásának jogalapjára szolgál.

Abban az esetben, ha az adatfeldolgozás közérdekű feladat elvégzéséhez vagy az adatkezelőre bízott hatósági hatáskör gyakorlásához szükséges, a 6. cikkely 1. bekezdésének alapján a GDPR a személyes adatok feldolgozásának jogalapjára szolgál.

Ha a feldolgozásra szükség van cégünk vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek védelme érdekében, és ha az érintett érdeke, alapvető jogai és alapvető szabadságjoga nem érvényesülnek az elsőnek említett érdek felett, akkor a 6. cikkely 1. bekezdésének alapján a GDPR a személyes adatok feldolgozásának jogalapjára szolgál.

Èrvényességi hatáskör

Ez az adatvédelmi politika az openPetition.de és az openPetition.eu oldalaink minden tartalmára vonatkozik. Nem vonatkozik az oldalunkra kapcsolt webhelyekre.

frissítés

Az új technológiai fejlesztések és az internetes fejlesztések időről időre módosításokat vagy kiegészítéseket igényelnek az openPetition adatvédelmi irányelveiben. Ezen a ponton értesítést fog kapni a változásokról.

hatékonyság

Az adatvédelmi politika tetején található "Legutóbbi frissítés" jelző azt jelzi, hogy az adatvédelmi nyilatkozatot mikor módosították utoljára. A változások akkor lépnek hatályba, amikor platformon közzétesszük a felülvizsgált adatvédelmi irányelvet.

Felelős testület

A felelős szerv az a természetes vagy jogi személy, aki önmagában vagy másokkal egyetértésben dönt a személyes adatok feldolgozásának céljairól és eszközeiről.

A weboldalon az adatfeldolgozásért a felelős :
openPetition gGmbH
Haus der Demokratie und Menschenrechte
Greifswalder Str. 4
10405 Berlin

Képviselte: :
Geschäftsführer Jörg Mitzlaff
Haus der Demokratie und Menschenrechte
Greifswalder Str. 4
10405 Berlin

Kapcsolat

Ha felhasználói jogait szeretné gyakorolni, vagy ha további kérdései merülnének fel az adatvédelemről az openPetition szolgáltatásban, vegye fel velünk a kapcsolatot a következő e-mail címen datenschutz@openpetition.de

folyamatban lévő gyűjtések

Segítsen a polgári részvétel erősítésében. Szeretnénk, hogy petíciója figyelmet kapjon és független maradjon.

Adományozzon most