Region: Diepenbeek
Image of the petition Weg met de slagboom!
Education

Weg met de slagboom!

Petition is directed to
Burgemeester van Diepenbeek Rik Kriekels
253 supporters
51% achieved 500 for collection target
253 supporters
51% achieved 500 for collection target
  1. Launched 12/11/2023
  2. Time remaining 9 weeks
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

I agree that my data will be stored . I decide who can see my support. I can revoke this consent at any time .

 

‘Als ze onze parkeerplaats afpakken, pakken ze ook onze plaats in de aula af!’ Het is algemeen geweten dat er een parkeerprobleem op de UHasselt is. Maar is het niet schandalig dat er 80(!) parkeerplaatsen worden afgenomen voor personeelsleden en bovendien worden er geen oplossingen geboden.

Geachte rector Vanheusden en decaan Devoldere van de Universiteit Hasselt,

Ik hoop dat deze brief u bereikt in goede gezondheid. Met groeiende bezorgdheid wil ik uw aandacht vestigen op het recente besluit om parkeerplaatsen voor studenten in beslag te nemen zonder een adequaat alternatief te bieden. Als studenten van de faculteit architectuur ondervinden wij aanzienlijke moeilijkheden als gevolg van deze maatregel.

Het ontbreken van een specifieke laad- en loszone voor onze maquettes resulteert niet alleen in ongemak, maar ook in aanzienlijke schade aan ons materiaal, met name wanneer we dit onder ongunstige weersomstandigheden moeten verplaatsen. Daarnaast vrezen we dat het verplaatsen van het parkeerprobleem zal leiden tot gevaarlijke verkeerssituaties, aangezien auto's gedwongen worden langs de weg te parkeren.

Ter aanvulling op onze eerdere argumenten en als reactie op de mededeling dat de school een laad- en loszone aanbiedt, willen we wijzen op de volgende zaken:

* Veiligheid op de Campus: Het gebrek aan directe parkeermogelijkheden kan niet alleen de fysieke veiligheid, maar ook de efficiëntie van het leerproces in gevaar brengen. Studenten worden belast met extra stress en tijdsdruk door de beperkte mogelijkheden om snel op de campus te arriveren.

* Efficiëntie van het Leerproces: Het ontnemen van parkeerruimte belemmert niet alleen de fysieke veiligheid, maar ook de efficiëntie van het leerproces. Studenten worden belast met extra stress en tijdsdruk door de beperkte mogelijkheden om snel op de campus te arriveren.

* Gebrek aan Concreet Plan voor Laad- en Loszone: We erkennen dat de universiteit heeft gecommuniceerd over het aanbieden van een laad- en loszone. Echter, tot op heden hebben wij geen concreet plan gezien dat de implementatie en toegankelijkheid van deze zone in detail beschrijft, wat ons in een onzekere positie laat.

In het licht van deze prangende kwestie willen we graag enkele concrete voorstellen doen om het huidige probleem aan te pakken. Allereerst pleiten we voor de instelling van een specifieke laad- en loszone bij de faculteit architectuur, zodat wij onze maquettes en materialen snel, eenvoudig en veilig kunnen afzetten. Daarnaast stellen we voor om de parkeermogelijkheden open te stellen voor alle studenten, en om de pendelbus van park H naar de campus gratis toegankelijk te maken. Verder zouden we graag zien dat de universiteit meer aandacht besteedt aan carpoolfaciliteiten en deelfietsen om duurzaam woon-werkverkeer te bevorderen.

Wij hopen op uw begrip en medewerking bij het vinden van een oplossing die zowel praktisch als duurzaam is voor alle studenten. Uw inzet voor een constructieve dialoog en het adresseren van deze kwestie zal onze universitaire ervaring aanzienlijk verbeteren.

Hoogachtend,

Student, Faculteit Architectuur en Kunst Universiteit Hasselt

Reason

Zoals in de open brief meegedeeld wordt, wordt onze parking afgesloten, maar bieden ze geen directe oplossing. Wij als studenten zitten dus letterlijk met de handen in het haar.

Thank you for your support, Studenten architectuur from Diepenbeek
Question to the initiator

Translate this petition now

new language version

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Why people sign

De parkeerplaats van architectuur is al beperkt. Ze kunnen niet van ons verwachten dat we al ons gerief meesleuren met de fiets, zeker als het regent. Maquettes voor de jury's zullen dan ook nog eens moeilijker op de campus geraken.

Studenten (binnenhuis)architectuur moeten dikwijls let maquettes edm naar de Campus. Dat is niet vanzelfsprekend als de campus quasi onbereikbaar is en is zeker moeilijk met openbaar vervoer. Er is trouwens zo geschrapt in het aanbod van Lijn 36, dat openbaar vervoer geen serieuze optie meer is.

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

Sample view of a widget

API (interface)

/be/petition/online/weg-met-de-slagboom/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET
Return format
JSON

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now