Region: Ghent
Environment

Weet Wat Je Eet Gent

Petition is directed to
burgemeester van Gent Mathias De Clercq
33 supporters

Collection finished

33 supporters

Collection finished

  1. Launched March 2024
  2. Collection finished
  3. Prepare submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Ga jij graag op restaurant maar vind je het belangrijk om hierbij een bewust duurzame keuze te maken? Teken onze petitie ‘Weet Wat Je Eet’ om Stad Gent te motiveren de impact van restaurants in kaart te brengen zodat jij ook op restaurant een duurzame keuze kan maken!

Reason

Restaurants hebben een steeds grotere verantwoordelijkheid bij het verduurzamen van hun aanbod. Klanten vragen om duurzamere alternatieven en zullen steeds vaker op basis hiervan een restaurant kiezen. Maar hoe weet jij of een restaurant een duurzame maaltijd maakt? En waar kan je die restaurants terugvinden? Momenteel is het moeilijk om eenvoudig een weloverwogen keuze te maken. Wij verzoeken Stad Gent om hun inwoners en bezoekers te informeren over de impact van restaurants op het klimaat. Zowel het weergeven van de klimaatimpact in deze restaurants als het ondersteunen in uitbaters om hun totale impact te verlagen.

Thank you for your support, Ecotarian Bv from Relegem
Question to the initiator

Link to the petition

Image with QR code

Tear-off slip with QR code

download (PDF)

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now