Region: Aalst
Construction

Red het speelplein, stop hoge woonblokken!

Petition is directed to
De burgemeester van Aalst
389 supporters

Collection finished

389 supporters

Collection finished

 1. Launched April 2023
 2. Collection finished
 3. Submitted
 4. Dialog with recipient
 5. Decision

Sociale HuisvestingsMaatschappij Denderstreek plant de afbraak van het speelplein tussen de Stijn Streuvelsstraat, de Pater Rasschaertlaan en Hageveld in Erembodegem. In plaats komen woonblokken van 3 en 4 verdiepingen hoog in onze landelijke wijk. Wij willen graag het speelplein redden en de nieuwe woonblokken beperken tot 2 verdiepingen zodat onze kinderen en kleinkinderen nu en in de toekomst kunnen blijven spelen en het open, landelijke karakter van onze buurt behouden blijft. Ja tegen opwaardering van de buurt, neen tegen hoge woonblokken en afbraak van het speelplein voor onze kinderen.

Reason

Deze petitie is belangrijk om de bevoegde overheid (college van burgemeester en schepenen) te overtuigen om de plannen van SHM Denderstreek te wijzigen en het speelplein te bewaren voor uw en onze kinderen en kleinkinderen.

Thank you for your support, Dimitri Bataillie from Erembodegem
Question to the initiator

Link to the petition

Image with QR code

Tear-off slip with QR code

download (PDF)

News

 • Beste ondertekenaars,

  De stad heeft helaas niet geluisterd naar de stem van de buurtbewoners en het project vergund. Dankzij de petitie en de aandacht die we hiermee gevestigd hebben op de zorgen van de buurt omtrent dit project, werd wel het hoogste gebouw gereduceerd van 4 naar 3 bouwlagen. Een mini-succesje dus.

  Helaas blijven alle andere gebouwen 3 bouwlagen hoog, blijven er meer wooneenheden dan vandaag met parkeer en mobiliteitsproblemen die erbij horen en blijft de inplanting van de gebouwen gelijk. Tenslotte betekent dat ook dat het speelterrein van de kinderen uit de buurt verdwijnt.

  Ik heb een raadsman gesproken. We kunnen in beroep gaan tegen deze beslissing. De advocaat schat in dat er een realistische kans is dat bij beroep... further

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now