Region: Belgium
Image of the petition Nieuwe leefregels KA Voskenslaan
Education

Nieuwe leefregels KA Voskenslaan

Petition is directed to
Leerkrachtenteam en directie
187
37% achieved 500 for collection target
 1. Launched October 2022
 2. Time remaining > 3 weeks
 3. Submission
 4. Dialog with recipient
 5. Decision

I agree that my data will be stored . You decide who can see your support. I can revoke this consent at any time .

Er moet een verandering komen in de te strenge leefregels op KA Voskenslaan.

Reason

De meeste leerlingen hebben de nieuwe leefregels wel ondertussen ondervonden. Ik zelf ben ook een leerling en ik bekijk het uit mijn eigen standpunt en uit anderen hun visies. De meeste scholieren vinden dat de leefregels te strict en te smartelijk aan het worden zijn. Daarom breng ik deze petitie voor naar het leerkrachtenteam en anderen die bevoegd zijn voor het schoolregelement. 

 

De regel die het meest wordt betwist door leerlingen is de richtsnoer waarbij wij niet naar het sanitair mogen tijdens de lessen. Ik zelf heb een bepaalde oplossing hiervoor. Wat als de leerkrachten het nu eens zouden toelaten op voorwaarde dat de leerlingen 5 à 6 minuten krijgen (kan variëren in bepaalde situaties) om naar het toilet te gaan en als ze niet binnen de afgesproken minuten terug zijn dat ze een bepaalde sanctie krijgen of dat ze op te laat worden gezet.

 

Wat we sinds vandaag zien is dat er ook een nieuwe leefregel is ingevoerd waarbij de leerlingen niet meer op hun mobiele telefoon mogen zitten tijdens de studie, wat mij vrij onlogisch lijkt. Omdat wij namelijk stiller zullen zijn als de gsm wel wordt toegelaten. Dit is logisch uit te leggen, er zijn namelijk mensen die af en toe niet willen studeren of die te veel aan hun hoofd hebben dus willen ze eventjes op hun gemak muziek of andere dingen willen doen op hun mobiele telefoon. Dus wat wilt zeggen dat als je de telefoons zal toelaten dat er minder gebabbel zal zijn in de studie. Mensen geraken namelijk veel sneller afgeleid wanneer ze iets tegen hun zin doen. 

 

Translate this petition now

new language version

News

 • Beste ondertekenaars,

  De petitie is herzien in overeenstemming met onze gebruiksvoorwaarden. De tijdelijke blokkering is opgeheven en de petitie kan nu verder worden ondertekend.

  Bedankt voor je inzet!

  Uw OpenPetitie Team

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Why people sign

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

Sample view of a widget

API (interface)

/be/petition/online/nieuwe-leefregels-ka-voskenslaan/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET
Return format
JSON

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now