Region: Belgium
Image of the petition Nieuwe leefregels KA Voskenslaan
Education

Nieuwe leefregels KA Voskenslaan

Petition is directed to
Leerkrachtenteam en directie
187
37% achieved 500 for collection target
  1. Launched October 2022
  2. Time remaining > 8 months
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

Tijdelijke schorsing opgeheven

10/27/22, 5:16 AM EDT

Beste ondertekenaars,

De petitie is herzien in overeenstemming met onze gebruiksvoorwaarden. De tijdelijke blokkering is opgeheven en de petitie kan nu verder worden ondertekend.

Bedankt voor je inzet!

Uw OpenPetitie Team


Wijzigingen in de petitie

10/26/22, 8:19 AM EDT

Een paar spellingsfouten en andere taalfouten die ik heb gemaakt.


Neue Begründung:

De meeste leerlingen hebben de nieuwe leefregels wel ondertussen ondervonden. Ik zelf ben ook een leerling en ik bekijk het uit mijn eigen standpunt en uit anderen hun visies. De meeste scholieren vinden dat de leefregels te strict en te smartelijk aan het worden zijn. Daarom breng ik deze petitie voor naar het leerkrachtenteam en anderen die bevoegd zijn voor het schoolregelement. 

 

De regel die het meest wordt betwist door leerlingen is de richtsnoer waarbij wij niet naar het sanitair mogen tijdens de lessen. Ik zelf heb een bepaalde oplossing hiervoor. Wat als de leerkrachten het nu eens zouden toelaten op voorwaarde dat de leerlingen 5 à 6 minuten krijgen (kan variëren in bepaalde situaties) om naar het toilet te gaan en als ze niet binnen de afgesproken minuten terug zijn dat ze een bepaalde sanctie krijgen of dat ze op te laat worden gezet.

 

Wat we sinds vandaag zien is dat er ook een nieuwe leefregel is ingevoerd waarbij de leerlingen niet meer op hun mobiele telefoon mogen zitten tijdens de studie, wat mij vrij onlogisch lijkt. Omdat wij namelijk stiller zullen zijn als de gsm wel wordt toegelaten. Dit is logisch uit te leggen, er zijn namelijk mensen die af en toe niet willen studeren of die te veel aan hun hoofd hebben dus willen ze eventjes op hun gemak muziek of andere dingen willen doen op hun mobiele telefoon. Dus wat wilt zeggen dat als je de telefoons zal toelaten dat er minder gebabbel zal zijn in de studie. Mensen geraken namelijk veel sneller afgeleid wanneer ze iets tegen hun zin doen. 

 

Ook wil ik erbij vermelden dat ik het vrij amateuristisch vind van de school dat het schoolreglement pas na ongeveer een maand of iets langer werd gepubliceerd. Dit is geen verwijt maar een bepaalde kritiek naar de school toe. 
Handtekeningen op het moment van de wijziging: 148


Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now