Region: Leuven
Animal rights

Hondenlosloopzone Keizersberg/Dog park Keizersberg

Petition is directed to
Stadsbestuur Leuven
118 supporters
Collection finished
118 supporters
Collection finished
  1. Launched 10/02/2024
  2. Collection finished
  3. Submission on the 18 Feb 2024
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Bewoners van Wilsele-Dorp en de noordkant van Leuven hebben geen hondenlosloopzone in de buurt. Het park van Abdij Keizersberg zou ideaal zijn: veel groen, vlak bij de stad, en groot genoeg om een zone af te bakenen zonder andere gebruikers te storen. Nu al wandelen er dagelijks veel honden, een losloopzone zou een ideale ontmoetingsplaats zijn die bijdraagt aan dierenwelzijn en sociaal contact.

The inhabitants of Wilsele-Dorp and the northern side of Leuven do not have a dog park nearby. The park of Abdij Keizersberg woud be ideal: lots of nature, nearby the city, and large enough to reserve a zone without bothering other users. It is already visited daily by many dogs, a dog park would be an ideal meeting place contributing to animal welfare and social contact.

Thank you for your support, Alexander Dhoest from Wilsele
Question to the initiator

Link to the petition

Image with QR code

Tear-off slip with QR code

download (PDF)

News

  • Dank allen die de petitie tekenden. 118 handtekeningen op een kleine week, dat is een groot succes!
    Ondertussen vernam ik jammer genoeg dat men de optie om een hondenlosloopzone in Park Keizersberg te organiseren al onderzocht, en dat dit niet mogelijk is omwille van natuur en erfgoed. Maar men is wel actief op zoek naar een alternatief in de buurt. Om die zoektocht te ondersteunen heb ik de petitie vandaag overgedragen aan de bevoegde dienst en schepen van Leuven, met de vraag om er snel werk van te maken. Hopelijk snel meer nieuws!

Happy dogs contribute to a healthy and social neighbourhood

Abdij Keizersberg is groen historisch grondgebied. Er is geen plaats voor een hondenpark. Het dichtstbijzijnde hondenpark ligt op 2 km van u, en nog eens twee op minder dan 4 km afstand

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now