Region: Belgium
Welfare

De Padt ontslag

Petition is directed to
Gemeenteraad Geraardsbergen
121 Supporters
Collection finished
 1. Launched February 2022
 2. Collection finished
 3. Prepare submission
 4. Dialog with recipient
 5. Decision

“17 Mensen in een toestand van verregaande verwaarlozing. Het grootste deel van de bewoners was dementerend. Sommige mensen waren vastgebonden aan hun bed of zetel, zodat ze niet weg konden." Dat zei spoedarts Ignace Demeyer over de voormalige zorginstelling Beauprez, nu Alegria Cohousing in Geraardsbergen. De zaakvoerder, Stefaan Premereur, stond prominent op de kieslijst van Open VLD Geraardsbergen en was tot voor kort Open VLD afgevaardigde voor het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD).

Burgemeester De Padt (Open VLD) van Geraardsbergen beweert "compleet verrast" te zijn door deze situatie. Een onwaarschijnlijke uitleg. Weet De Padt niet wat er gebeurt in zijn eigen gemeente en zijn eigen partij? Dan is hij incompetent en moet ontslag nemen als burgemeester!

Of was De Padt wel op de hoogte van de problemen? Want op 10 november 2021, drie maanden voor de inval van de Gerechtelijke Politie bij Beauprez, liet De Padt door het schepencollege een advocaat aanstellen voor het probleemdossier Beauprez-Alegria. De Padt's uitleg van "compleet verrast" te zijn is compleet ongeloofwaardig. De Padt kan dit stinkende Open VLD potje niet meer gedekt houden en moet ontslag nemen!

Teken onze petitie voor het ontslag van burgemeester De Padt!

Reason

Thank you for your support, Vlaams Belang Geraardsbergen from Geraardsbergen
Question to the initiator

News

 • Bedankt om de petitie De Padt Ontslag te ondertekenen!

  Ons gemeenteraadslid Hans De Gent heeft tijdens de laatste gemeenteraad gevraagd dat burgemeester De Padt zijn verantwoordelijkheid neemt en zijn ontslag indient. Maar De Padt blijft volhouden dat hij als burgemeester geen enkele verantwoordelijkheid draagt inzake de Beauprez wantoestanden.

  Kom mee in actie tegen dit soort politiekers en help ons om onze mensen weer op de eerste plaats te zetten! Als u nog geen lid bent van het Vlaams Belang, kunt u hier lid worden: mijn.vlaamsbelang.org/word-lid/

  Of u kunt zich hier inschrijven voor onze gratis wekelijkse nieuwsbrief: vb.peepl.be/nl/register/MQ/

  Met Vlaamse groeten,

 • Bedankt om de petitie De Padt Ontslag te ondertekenen!

  Op dit moment hebben we al ruim 40% van onze doelstelling (200 handtekeningen) bereikt, maar we hebben uw steun nodig om onze doelstelling te bereiken.

  Kunt u aan uw vrienden en familie in Geraardsbergen vragen om onze petitie op www.depadtontslag.be/ ook te ondertekenen?

  Alvast bedankt voor uw steun!

  Met Vlaamse groeten,

  Team Vlaams Belang Geraardsbergen

 • Beste ondertekenaars,

  De petitie is herzien in overeenstemming met onze gebruiksvoorwaarden. De tijdelijke blokkering is opgeheven en de petitie kan nu verder worden ondertekend.

  Bedankt voor je inzet!

  Uw OpenPetitie Team

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now