Animal rights

Terugkeer van de Vrije Hondenloopzone Middenvijver!

Petition is directed to
College van Burgemeester en Schepenen Stad Antwerpen, Schepen Els Van Doesburg
528 supporters

Collection finished

528 supporters

Collection finished

  1. Launched October 2023
  2. Collection finished
  3. Submitted
  4. Dialog with recipient
  5. Decision


01/15/2024, 20:30

View document

Hallo

Op maandag 29 januari zijn we uitgenodigd door het Kabinet Dierenwelzijn van de Stad Antwerpen. Die dag zullen we met een kleine delegatie de meer dan 500 handtekeningen overhandigen en in gesprek gaan over onze petitie. Uit jullie honderden reacties hebben we 10 krachtpunten opgemaakt die we zullen voorleggen en motiveren.

Met zijn allen duimen voor een positief resultaat zou ik zeggen!

Joost, Krisje en Gonnie
In naam van de honden en hun baasjes van de Middenvijver.



11/02/2023, 16:55

Hallo,

Inmiddels hebben we na één week meer dan 400 handtekeningen verzameld voor onze lopende petitie: 'Terugkeer van de vrije hondenloopzone Middenvijver!' Dit is een geweldige prestatie, en ik wil iedereen die heeft bijgedragen hartelijk bedanken. De overweldigende hoeveelheid inzendingen laat zien dat velen van jullie, zowel uit Groot Antwerpen als het Waasland, al tientallen jaren gebruikmaken van deze hondenloopzone. Dit benadrukt nogmaals het belang van onze petitie. Zonder jullie stem, zal onze boodschap niet gehoord worden.

Binnenkort ben ik van plan om de handtekeningen te overhandigen aan Schepen van Dierenwelzijn, Els Van Doesburg, samen met ons verzoek om de vrije hondenloopzone op de Middenvijver te herstellen.

Omdat ik weet dat er meer hondeneigenaren zijn die zich graag willen inzetten voor deze zaak en willen deelnemen aan de gesprekken en voorbereidingen, wil ik vragen of er onder jullie kandidaten zijn om hieraan deel te nemen. Als je geïnteresseerd bent, kun je op deze e-mail reageren, zodat we onze standpunten kunnen bespreken en coördineren voordat we ons gesprek met de Schepen aangaan. Samen kunnen we als één krachtige groep optreden.

Dus een eenvoudig mailtje als je geïnteresseerd bent.

Met vriendelijke groet,

Joost Van der Donckt (en Pollie)
Initiatiefnemer(s)



10/28/2023, 15:03

Petitie: Terugkeer van de Vrije Hondenloopzone Middenvijver!
Jarenlang was de Middenvijver op Linkeroever een bloeiend trefpunt voor hondenliefhebbers en hun viervoetige metgezellen. Met als doel om honden weg te houden uit het naburige natuurgebied "Het Rot," werden twee hondenvijvers aangelegd in wat ooit een uitgestrekte vrije hondenloopzone was.
Een mooi initiatief, totdat de twee hondenvijvers plotseling werden omheind, waardoor slechts een schamele 4% van de oorspronkelijke hondenloopzone overbleef. Dit was absoluut niet wat ons eerder werd beloofd!
Wat voorheen een sociale uitstap was met op elk moment tientallen honden en hun baasjes, is tegenwoordig een eenzame aangelegenheid met altijdde schrik om een gasboete te krijgen van de patrouilleerden stadswachten. Bovendien, door enkel de honden vrij te kunnen laten lopen rondom de vijvers, zijn onze honden meermaals per week nat, brengen ze zand mee in huis en is er totaal geen schaduw om te schuilen. Als kers op de taart werd het giftige blauwalg aangetroffen. Omdat dit zeer gevaarlijk is voor mens en dier werden deze vijvers maanden afgesloten.
Wij, de hondenliefhebbers van Linkeroever, eisen niets minder dan de herstel van onze vrije hondenloopzone. Dit kan eenvoudig worden bereikt door de oude gedooggrens te herstellen: de zwarte omheining rondom de Middenvijver. We willen niet langer genoegen nemen met een bescheiden 15.000 m², we willen terug naar de oorspronkelijke 400.000 m².
Hoewel we begrip hebben voor tijdelijke beperkingen, zoals die nodig kunnen zijn voor festivals, kunnen we de huidige regeling niet accepteren. Onze geliefde honden verdienen beter.
De Middenvijver, met een uitgestrekte vrije hondenloopzone en twee goed onderhouden hondenvijvers, had het potentieel om een van de meest prachtige hondenloopzones in Vlaanderen te worden. Voorheen bezochten hondenbezitters uit heel Antwerpen en het Waasland deze locatie, maar vandaag is het overgrote deel van hen elders gegaan. Dit kan nooit de bedoeling zijn geweest van dit mooie initiatief!
We roepen alle dierenliefhebbers en de bredere gemeenschap op om ons te steunen in onze strijd om de Middenvijver weer tot zijn volle glorie te herstellen. Laten we samenwerken om een van de mooiste vrije hondenloopzones in Antwerpen te behouden en te verbeteren. Teken en verspreid daarom deze petitie!


Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now