Regio: Aalst
Bouwen

Red het speelplein, stop hoge woonblokken!

Petitie is gericht aan
De burgemeester van Aalst
389 Ondersteunend

Handtekeningeninzameling voltooid

389 Ondersteunend

Handtekeningeninzameling voltooid

  1. Begonnen april 2023
  2. Handtekeningeninzameling voltooid
  3. Ingediend
  4. Gesprek met ontvanger
  5. Beslissing

15-09-2023 21:40

Beste ondertekenaars,

De stad heeft helaas niet geluisterd naar de stem van de buurtbewoners en het project vergund. Dankzij de petitie en de aandacht die we hiermee gevestigd hebben op de zorgen van de buurt omtrent dit project, werd wel het hoogste gebouw gereduceerd van 4 naar 3 bouwlagen. Een mini-succesje dus.

Helaas blijven alle andere gebouwen 3 bouwlagen hoog, blijven er meer wooneenheden dan vandaag met parkeer en mobiliteitsproblemen die erbij horen en blijft de inplanting van de gebouwen gelijk. Tenslotte betekent dat ook dat het speelterrein van de kinderen uit de buurt verdwijnt.

Ik heb een raadsman gesproken. We kunnen in beroep gaan tegen deze beslissing. De advocaat schat in dat er een realistische kans is dat bij beroep de plannen toch nog aangepast worden.

Hoe meer buurtbewoners zich verenigen, hoe sterker de impact en hoe meer kans dat de provincieraad luistert naar de buurt. Idealiter hebben we dus meerdere partijen die zich verenigen. We zouden dan wel allemaal zo veel mogelijk dezelfde kaart moeten spelen. Hogere bouw-dichtheid en de bijhorende mobiliteitsproblemen, te hoog bouwen en speelplein vrijwaren door andere inplanting.

Indien je zou willen aansluiten bij dit beroep kan je mij dan via e-mail iets laten weten? En als je een bezwaar hebt ingediend mij dat bezwaarschrift doorsturen om de case te versterken?

Alvast bedankt voor jullie steun tijdens de petitie en hopelijk nu nog eens!
Samen voor het behoud van een fijne, open buurt met veilige speelgelegenheid voor onze kinderen.

mvg,
Dimitri


Help mee om burgerparticipatie te vergroten. We willen je kwesties kenbaar maken en daarbij onafhankelijk blijven.

Nu ondersteunen