Landbouw

Red De Noordhout !

Indiener niet openbaar
Petitie is gericht aan
Stadsbestuur Gent

545 handtekeningen

Petent heeft de petitie niet ingediend of overgedragen.

545 handtekeningen

Petent heeft de petitie niet ingediend of overgedragen.

  1. Begonnen 2021
  2. Handtekeningeninzameling voltooid
  3. Ingediend
  4. Dialoog
  5. Mislukt

08-07-2021 12:29

Beste,

Een tijd geleden heb je de petitie 'Red de Noordhout' ondertekend.

Gisterenavond woensdag 7/7/2021 overhandigden het actiecomité ‘Red de Noordhout’ en burgerbeweging Leefbaar Baarle een petitie waarin meer dan 500 inwoners van Baarle vragen aan het Gents Stadsbestuur om de plannen voor de Noordhout te herzien. Enkele sociale huisvestingsmaatschappijen willen appartementsblokken bouwen op een groene historische landbouwkouter aan de rand van Baarle (Drongen). De bewoners zien deze hoogdynamische ontwikkeling van het woonuitbreidingsgebied Noordhout niet zitten. Al helemaal niet in combinatie met de vele andere initiatieven die de laatste vrije ruimte in Baarle inpalmen.

544 keer een duidelijke oproep aan Stad Gent
Leefbaar Baarle en actiecomité ‘Red de Noordhout’ lanceerden half februari 2021 een petitie die Stad Gent oproept tot behoud van de Noordhoutkouter. Anderhalve maand later was de kaap van 500 handtekeningen al overschreden. Uiteindelijk ondertekenden 544 mensen de petitie. Het is duidelijk dat de inwoners van Baarle willen dat de Noorhoutkouter NIET wordt bebouwd maar VOLLEDIG wordt omgezet naar een landbouwgebied. Deze volledige omzetting kan perfect passen in het kader van de compensatie van de landbouwgronden die worden ingenomen door de geplande uitbreiding van het industriegebied in Baarle-Drongen. Op die manier gebeurt de compensatie in de buurt van de gemeenschap die zwaar wordt getroffen door die uitbereiding, en niet ergens ver weg zoals men nu van plan is.

De petitie werd in ontvangst genomen door Sami Souguir, Schepen voor Ruimtelijke Planning. Ook de schepenen Rudy Coddens, Sofie Bracke en Filip Watteuw namen een kopie in ontvangst.

Lees het volledige verhaal op www.leefbaarbaarle.org ...

Nogmaals hartelijk dank om Red van de Noordhout te ondersteunen.

Tot later,

Het Leefbaar Baarle en Red de Noordhout team.

PS: Wil je op de hoogte blijven van het dossier? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Leefbaar Baarle: leefbaarbaarle.org/nieuwsbrief-en-publieke-berichten


Help mee om burgerparticipatie te vergroten. We willen je kwesties kenbaar maken en daarbij onafhankelijk blijven.

Nu ondersteunen