Regio: Drongen
Landbouw

Red De Noordhout !

Indiener niet openbaar
Petitie is gericht aan
Stadsbestuur Gent
545 Ondersteunend

Petent heeft de petitie niet ingediend of overgedragen.

545 Ondersteunend

Petent heeft de petitie niet ingediend of overgedragen.

  1. Begonnen 2021
  2. Handtekeningeninzameling voltooid
  3. Ingediend
  4. Dialoog
  5. Mislukt

27-03-2021 10:27

Beste,

Je hebt een tijd geleden onze petitie 'Red de Noordhout' getekend. Inmiddels hebben al meer dan 450 personen het voorstel gesteund. Dit is al een fantastisch resultaat in een kleine dorpsgemeenschap als Baarle.

Momenteel loopt een publieke raadpleging over de startnota van het GRUP Booiebos rond de uitbreiding van de industriezone Drongen I (zie omgeving.vlaanderen.be/grups/booiebos). Hierin wordt vooropgesteld om de ingenomen landbouwgronden te compenseren in Drongen-Bassebeek en in Afsnee. We vinden echter dat de compensatie van de ingenomen landbouwgronden moet gebeuren in de nabije omgeving van waar de overlast ontstaat. De compensatie moet dus in Baarle, nabij de Noordhoutstraat. Dit kan perfect door het Woonuitbreidingsgebied Noordhout volledig om te zetten naar agrarisch gebied.

We gaan de petitie 'Red de Noordhout' daarom ook gebruiken om ons voorstel voor een lokale compensatie kracht bij te zetten. Idealiter hebben we - net zoals bij onze petitie voor een westelijke ontsluiting van de industriezone - ook voor 'Red de Noordhout' meer dan 500 handtekeningen. Daarom langs deze weg een oproep om buren of betrokken familieleden, vrienden en kennissen warm te maken om ook de petitie te tekenen. Doe dit snel, want de deadline is 31/3. Leefbaar Baarle wil de petities immers gebruiken ter ondersteuning van de inspraakreactie op het GRUP Booiebos.

Alvast hartelijk dank voor de steun en het engagement.

Leefbaar Baarle en actiecomité Red de Noordhout.

- LINK NAAR DE PETITIE: www.openpetition.eu/Noordhout

- HELP HET VOORSTEL VERSPREIDEN VIA FACEBOOK: www.facebook.com/RedDeNoordhout

- PETITIE ivm de ontsluiting van de INDUSTRIEZONE: www.openpetition.eu/IZDrongen


Help mee om burgerparticipatie te vergroten. We willen je kwesties kenbaar maken en daarbij onafhankelijk blijven.

Nu ondersteunen