Region: Прилеп

1. Launched June 2023
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Со почит бараме ние велосипедистите, од Општина Прилеп да изгради широки патеки (или идеално мултимодална патека) Значајни безбедносни грижи се создаваат поради зголемениот број велосипедисти, поради големиот број на слепи кривини и непрегледнни угорници, моторните возила имаат многу ограничени можности безбедно да ги поминат. Животот на велосипедистите е загрозен поради тоа и. е ставен на висок ризик

Бараме од избраните функционери да преземат акција. Исто така, бараме официјалните лица да ги земат предвид економските придобивки (организирани настани) од велосипедскиот туризам кога донесуваат одлуки за користење на патиштата.

Исто така ги повикуваме сите претпријатија да и помогнат на Општина Прилеп со учество во вид на донации, како гест на благодарност предлагаме донаторите по изградбата да бидат наведени на одредено место на самата патека.

Го цениме вашето внимание на ова важно прашање и со нетрпение очекуваме да работиме заедно за да ги направиме нашите патишта побезбедни за сите.

Reason

Загрижени сме за безбедноста на велосипедистите на патот. Ги повикуваме градските избраници да преземат мерки за изградба на велосипедска патека надвор од сообраќајот и ограничување на дополнителни моторни возила на овие патишта со цел да се подобри безбедноста на велосипедистите.

Исто така бараме да се прекине субвенцијата за велосипеди од страна на Опшитна Прилеп пред да обезбеди сигурни патеки за велосипедистите. Со субвнециите на велосипеди без патека ризикот на велосипедистите значајно се зголемува.

Thank you for your support, Горанче Андоновски from Прилеп
Question to the initiator