Region: Hungary
Construction

27%-os és 5 %-os Áfa támogatás Ne kössék a Csok egyidejű igényléséhez az Áfa igénylést!!!!

Magyar Állam
53 Supporters
Collection finished
  1. Launched January 2021
  2. Collection finished
  3. Filed on 17 Feb 2021

2021.01.01-jén 686/2020(XII.29) kormány rendelet szerint újra vissza lehet igényelni az 5 millió forint áfát illetve 2021.01.01. től az 5 %-os Áfá-s számlákat vissza lehet igényelni érték határ nélkül.

A Folyamatban lévő ügyekkel mi lesz ?

Reason

A folyamatban lévő ügyek esetében nem lehet élni ezekkel a támogatásokkal csak úgy, ha felbontják a Csok- hitel szerződést és újra beadják a bakhoz bírálatra, vagyis várjunk megint kb . 2 hónapot, fizessünk ki mindent újra .. Felháborítónak tartom , hogy aki annak idején élhetett volna az Áfa kedvezményekkel azoktól idő közben elvették, és most, hogy újra vissza hozták ilyen feltételekhez kötik. Mi van azokkal, akiknek lejár a határidő ? Mi van azokkal akik albérletet fizetnek mert a folyamatosan változó jogszabályok miatt nem tudnak építkezni ? Két éve építkezünk az akkori jogszabályok szerint amik akkor elfogadhatóak voltak a támogatások miatt. Most átvere érezzük magunkat, lehetetlen helyzetbe hoztak ezzel nagyon sok családot akiknek akkor adott volt az áfa visszatérítés amit elvettek.... Sok család ezzel a tàmogatàssal kalkulált. Ne kössék a Csok- egyidejű igényléséhez az ÁFA vissza térítést!

Thank you for your support, Pákh Anna from 4032
Question to the initiator