• Od: Jakov Balić I Grupa Građana mehr
  • Za: Gradonačelniku Grada Hvara, Komunalnom Redarstvu ...
  • Region: Grad Hvar
    Kategorija: Gesetze mehr
  • Status: Peticija je spremna za uručivanje.
  • Potpisivnje okončano
  • 111 Potpisnici
    Sammlung abgeschlossen

-

Tražimo hitnu deložaciju čopora pasa iz Križne luke, koji se nalazi uz same kuće, i koji već skoro godinu i pol dana svakodnevno remete dnevni i noćni red i mir na području Križne luke, Vriska i ostalih dijelova grada. O ovom problemu smo u više navrata obavještavali gradonačelnika Rina Budrovića i tražili hitnu deložaciju. Također smo obavještavali gradske redare, gradske vijećnike, koji su taj problem u više navrata iznijeli i na Gradsko vijeće.

Mnogi građani su bezbroj puta zvali policiju i prijavljivali kršenje javnog reda i mira i lavež pasa, koji se drže u neprimjerenim uvjetima (neki čak i hodaju izvan ograde) i čiji danonoćni lavež smeta i uzrokuje probleme kako turistima, tako i obiteljskim iznajmljivačima soba i apartmana kao i domaćem stanovništvu. Kako do sada niti gradonačelnik, niti gradski redari, a još manje policija, nisu ništa napravili da se taj problem riješi, molimo građane da se što hitnije odazovu našoj molbi i što prije potpišu ovu peticiju.

Obrazloženje:

Mi smo obavijestili i Ministarstvo turizma, kao i Ministarstvo poljoprivrede – Upravu za veterinarstvo i koje nam je poslalo slijedeći dopis kojeg bjavljujemo u cijelosti. Taj dopis smo poslali na sve relevantne adrese u gradu Hvaru: gradonačelniku, gradskom redarstvu, predsjedniku Gradskog vijeća nekolicini vijećnika pa tako i Policijskoj upravi Hvar.

Poštovani,

Slijedom dopisa poslanog od Ministarstva turizma (u privitku) u svezi držanja većeg broj pasa koji uznemiravaju građane na otoku Hvaru, ovim putem Vas obavještavam da veterinarska inspekcija nije nadležna za postupanje,
VEĆ JE TO NADLEŽNOST DJELATNIKA POLICIJE ZBOG UZNEMIRAVANJA I OMETANJA JAVNOG REDA I MIRA, A SAMIM TIME NJIHOVA JE OBVEZA PODNOŠENJA OPTUŽNIH PRIJEDLOGA PROTIV NESAVJESNIH POSJEDNIKA/VLASNIKA.

Nadležnost nad načinom držanja pasa, temeljem članka 18. stavak 1. Zakona o općem upravnom postupku (N.N. 47/09), kao i članka 60. stavak 3. Zakona o zaštiti životinja (N.N. 135/06 i 37/13)

IMA UPRAVO KOMUNALNO REDARSTVO ODNOSNO UPRAVNO TIJELO JEDINICE LOKALNE SAMOUPRAVE NADLEŽNO ZA KOMUNALNO GOSPODARSTVO, A PO ODLUKAMA I PROPISIMA NADLEŽNIH OPĆINA I GRADOVA O NAČINU DRŽANJA I POSTUPANJA SA ŽIVOTINJAMA, A KOJA MORA BITI JAVNO DOSTUPNA.

Za sva eventualna daljnja pitanja stojim Vam na raspolaganju.
Lijepi pozdrav sa željom da problem što prije riješite.
Mirjana

Dr.sc. Mirjana Mataušić-Pišl, dr.vet.med.
Pomoćnica ministra
Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane
Ministarstvo poljoprivrede
Planinska 2a, 10000 Zagreb
+385 6443 540; +385 992623613
mirjana.matausic@mps.hr

POLICIJSKA UPRAVA HVAR nam je poslala slijedeći mail:

Poštovani,
u odnosu na e-mail od 27.srpnja 2015.godine vezano uz prekomjernu buku ovim putem Vas obavještavamo kako smo obavili provjere, stupili u kontakt s komunalnim redarima u Gradu Hvaru i utvrdili da su psi trenutno zbrinuti na privatnom posjedu, udaljeni od kuća, te do sada nismo zaprimili druge dojave vezano uz problem prekomjerne buke.

U odnosu na držanje pasa u gradu Hvaru, ovim putem Vas obavještavamo kako smo i do sada poduzimali mjere i radnje iz naše nadležnosti što je rezultiralo prekršajnim procesuiranjem vezano uz prekršaj iz članka 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Također, tada je u u rješavanje navedene situacije uključena lokalna zajednica, kao i veterinarska služba kojoj smo pružili asistenciju prilikom poduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

S poštovanjem,

POLICIJSKA UPRAVA SPLITSKO-DALMATINSKA
splitsko-dalmatinska@policija.hr
"http://splitsko-dalmatinska.policija.hr"

Evo i reakcije našeg prijatelja Lucionota na dopis iz policijske Uprave Hvar:
Mislim da je sramotan dopis koji ti je poslala policija. Onako podcjenit nas građane kao da smo u srednjem vijeku, da se nitko nije žalio, da su pasi na privatnom posjedu, da nikome ne smetaju. Pa što po njima znači privatan posjed, da možeš u centru grada imati deset tovara zato što je tvoja zemlja. A danas laju cijeli dan, pa što ne dođu ti iz policije to slušati, a tek onda dat sud o tome. Mislim da ih može biti sram što ne štite interese nas ugroženih građana.
Pozdrav Luciano

U ime svih potpisnika.

Hvar, Hrvatska, 15.08.2015 (aktiv bis 14.10.2015)

Novosti

ispravljanje štamparskih grešaka Novi naslov. Tražimo Hitnu Deložaciju Čopora Pasa Iz Križne Luke U Turističkome Gradu Hvaru !!! Novi tekst peticije. Tražimo hitnu deložaciju čopora pasa iz Križne luke, koji se nalazi uz same kuće, i koji već skoro godinu ...

>>> Idi do novosti o peticiji

Debata o peticiji

Još nema PRO argumenata.
>>> Unesite prvi PRO argument.

Još nema KONTRA argumenata.
>>> Unesite prvi KONTRA argument

Tok peticije