Region: Rethymno
Education

«ΜΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 13ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ 7ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΩΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ»

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου
512 Supporters
68% achieved 750 for collection target
  1. Launched 02/04/2021
  2. Time remaining > 3 Wochen
I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

7ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ & 13ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Ως κάτοικοι της περιοχής του Μασταμπά αλλά και ως γονείς παιδιών που ήδη φοιτούν ή θα φοιτήσουν τα επόμενα σχολικά έτη στο 7ο Νηπιαγωγείο και κατ΄επέκταση στο 13ο Δ.Σ. εκφράζουμε σύσσωμα την έντονη αντίθεσή μας στον χαρακτηρισμό των παραπάνω σχολικών μονάδων ως Πειραματικών.

Ο Διευθυντής Π.Ε. Ρεθύμνου σε μια πρωτοφανή κίνηση αυθαιρεσίας, χωρίς να έχει τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών και των δύο σχολείων και χωρίς να έχει προχωρήσει σε διάλογο με τους γονείς ενημερώνοντάς τους, προτείνει να χαρακτηριστεί το σχολείο της συνοικίας μας ως πειραματικό, με όλες τις αρνητικές συνέπειες που αυτός ο χαρακτηρισμός θα επιφέρει.

Συγκεκριμένα, με μια τέτοια πρόταση καταργούνται ουσιαστικά τα σχολεία (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό) της συνοικίας του Μασταμπά, καθώς η επιλογή των μαθητών που θα φοιτούν στην Α΄ δημοτικού δε θα γίνεται σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας, αλλά με κλήρωση, ύστερα από αίτηση των γονέων και ανεξαρτήτως του τόποι διαμονής τους (Νόμος 4692/2020).

Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες της συνοικίας του Μασταμπά που δεν θα κληρώνονται στις όμορες σχολικές μονάδες, οι οποίες ήδη ασφυκτιούν, θα πρέπει να μετακινηθούν στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου, με τις όποιες συνέπειες στον οικογενειακό προγραμματισμό, στην ψυχολογία των μαθητών, στην κοινωνικοποίηση τους και στην ένταξη τους στο κοινωνικό περιβάλλον της συνοικίας.

Το 7ο Νηπιαγωγείο και το 13ο Δημοτικό, ως σχολεία γειτονιάς, όλα αυτά τα χρόνια συνεργάζονται αρμονικά με την συνοικία του Μασταμπά, αναπτύσσουν από κοινού δράσεις που ενδυναμώνουν τις σχέσεις με την τοπική κοινωνία καλλιεργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης και σεβασμού. Όλα αυτά όμως, κινδυνεύουν να χαθούν με μια τέτοια πρόταση, την οποία δεν θα αφήσουμε να περάσει!

Reason

Καλούμε τον Διευθυντή Π.Ε. να αποσύρει άμεσα την πρόταση του. Οφείλει να επανεξετάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις της απόφασής του έχοντας ως πρωταρχικό κίνητρο την ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών μας, διασφαλίζοντας πρώτιστα τη συναισθηματική και κοινωνική τους εκπαίδευση και μετά την ακαδημαϊκή δεδομένου ότι έχουν ήδη υποστεί μεγάλη ψυχολογική πίεση λόγω της πανδημίας. Ο νόμος του δίνει άλλωστε το δικαίωμα να εισηγηθεί τη δημιουργία ενός νέου πειραματικού σχολείου που στο νομό μας άλλωστε, είναι ήδη ιδρυμένο σύμφωνα με την υπ. αρ. Δ4/489/30-7-1996 (ΦΕΚ 657 Β΄) και όχι τον χαρακτηρισμό μίας ήδη υπάρχουσας σχολικής μονάδας η οποία θα χάσει έτσι τον τοπικό χαρακτήρα της.

Καλούμε τους γονείς των παιδιών που φοιτούν στο 7ο Νηπιαγωγείο και 13ο Δημοτικό καθώς και τους κατοίκους της περιοχής μας να στηρίξουν το ψήφισμα μας με την ηλεκτρονική υπογραφή τους

Translate this petition now

new language version

• Sehr geehrte Unterstützende,

die Petition wurde gemäß unserer Nutzungsbedingungen überarbeitet. Die temporäre Sperrung wurde wieder aufgehoben und die Petition kann nun weiter unterzeichnet werden.

Wir bedanken uns für Ihr Engagement!

Ihr openPetition-Team

Why people sign

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

API (interface)

/gr/petition/online/me-charakterismos-tou-13ou-demotikou-kai-7ou-nepiagogeiou-os-peiramatiko/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET