Περιοχή: Ελλάδα
Πολιτισμός

Aνοιχτά βιβλιοπωλεία κατα τη διάρκεια του lockdown.

Ο αναφέρων δεν είναι δημόσιος
Η αναφορά απευθύνεται σε
Γραφείο Πρωθυπουργού,Υπουργείο Ανάπτυξης &Επενδύσεων, Υπουργείο Πολιτισμού, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
154 Υποστηρικτικό 152 σε Ελλάδα

Ο εκκινητής του αιτήματος δεν υπέβαλε αίτηση.

154 Υποστηρικτικό 152 σε Ελλάδα

Ο εκκινητής του αιτήματος δεν υπέβαλε αίτηση.

1. Ξεκίνησε 2020
  2. Η συλλογή ολοκληρώθηκε
  3. Υποβληθέντα
  4. Διάλογος
  5. Απέτυχε

Με μια απόφαση- υπόδειγμα για την υπόλοιπη Ευρώπη, τα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα- λαμβάνοντας επιπλέον μέτρα πέραν της μάσκας και της απόστασης (γάντια και αντισυπτικό υποχρεωτικά κατά την είσοδο) - να παραμείνουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια του lockdown ώστε το πολιτιστικό κόστος που δέχεται η χώρα να βρει μια φωτεινή διέξοδο στην ανάγνωση που μάλιστα ενδείκνυται κατά την περίοδο περιορισμού στο σπίτι.

Αιτιολόγηση

Η αναφορά χρειάζεται υποστήριξη ώστε να γίνει φανερό στους φορείς ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού θεωρεί το μέτρο αναγκαίο και ανακουφιστικό εν μέσω lockdown.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας

Σύνδεσμος προς την αναφορά

Εικόνα με κωδικό QR

Δελτίο αποκοπής με κωδικό QR

κατεβάσετε (PDF)

Νέα

• Petition wurde nicht eingereicht

στον/-ην/-ο 12.11.2021

Liebe Unterstützende,
    der Petent oder die Petentin hat innerhalb der letzten 12 Monate nach Ende der Unterschriftensammlung keine Neuigkeiten erstellt und den Status nicht geändert. openPetition geht davon aus, dass die Petition nicht eingereicht oder übergeben wurde.

Wir bedanken uns herzlich für Ihr Engagement und die Unterstützung,
    Ihr openPetition-Team

Συζήτηση

Ακόμα κανένα επιχείρημα υπέρ.

Η ανάγκη του κόσμου για αγορά και ανάγνωση βιβλίων εξυπηρετείται με την online υπηρεσία. Με τις συνθήκες που επικρατούν λόγω lockdown έτσι και αλλιώς δεν δίνεται η δυνατότητα της πολύωρης παραμονής σε ένα κατάστημα για την επιλογή βιβλίου. Την περίληψη ενος βιβλίου ο αναγνώστης μπορεί να την διαβάσει και στο ίντερνετ. Δεν χρειάζεται να δωθεί στον κόσμο και άλλη αφορμή για να βγει από το σπίτι του με αυτή την κατάσταση. Και αν μιλάμε για πληττομμενο κλάδο, ξέρουμε πολύ καλά πως οι πραγματικά πληττομενοι (μικρά συνοικιακά βιβλιοπωλεία), δεν θα οφεληθουν αν είναι ανοιχτες και οι μεγάλες αλυσίδες.

Βοήθεια για την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών. Θέλουμε, να ακούσουμε τα αιτήματα σας παραμένοντας ανεξάρτητοι.

Προωθήστε τώρα