Civil rights

За отстояние от 2000 метра от къщите ни от фотоволтаичния парк с мощност 13 MW/p в Малко Белово

Petition is directed to
Общината, Областната оправа, Министерството на Енергетика и Министерството на околната среда
318
Collection finished
 1. Launched October 2022
 2. Collection finished
 3. Prepare submission
 4. Dialog with recipient
 5. Decision

От няколко дни започна строеж на един от най-големите фотоволтаични паркове на едва няколко метра от къщите ни в квартал Малко Белово , град Белово, област Пазарджик. Фирмата изпълнител потвърди,че ще изграждат структура от фотоволтаични панели с мощност 13 MW/p. Това е много мощно ! В света такива съоражения са на разстояние няколко километра От къщите на хората. Отделно от това компанията притежава земите от двете страни на общинския стар път свързващ Малко Белово и Белово. Искат да го затворят , за да го ползват за собствени нужди. Ние ползваме този път. Няма да го позволим! Искаме отстояние от къщите ни на поне 2000 м от подобни съоражения И Общинския път да остане отворен ! Соларните панели не са вредни, но инверторите им имат слабо електромагнитно поле. Когато мощността е толкова голяма-обаче - то няма да е слабо вече. Никъде другаде в света фотоволтаични паркове НЕ строят близо до къщите на хората. Доказано е,че постоянно облъчване от електромагнитни вълни води до безпокойство, тревожност, раздразнителност, кожни проблеми, и дори завишени нива на ракови образувания. Моля Ви помогнете ни да спрем това ! Благодаря Ви !!!!!

Reason

Thank you for your support, Златка Стоева from / Белово
Question to the initiator

News

 • Здравейте,

  Пиша Ви във връзка с петицията, която подписахте. Днес внесохме Възражението при Председателя на Община Белово за по-голямо отстояние на фотоволтаичните панели и да останат отворени общинските пътища (входящ номер Об.С. 1044/ 26.10.2022г.) ! Подписаха се 310 човека от Малко Белово (при жители по-малко от 500 мисля,че е добре) и още 303 ма подкрепиха каузата онлайн. Общо 613 човека се включиха само за няколко дни.
  Възражението ще бъде разгледано този петък (28.10.22) в 9 часа сутринта в Общинския Съвет в град Белово.

  Който желае да заповяда в Общината.

  Благодаря Ви на всички, които се включихте.

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now