detaje ligjore

openPetition GmbH jofitimprurëse - platformë për iniciativat, peticionet dhe fushatat e qytetarëve

 • openPetition gemeinnützige GmbH
  Werkstatt Digitale Demokratie
  Am Friedrichshain 34
  10407 Berlin
  Gjermani
 • CEO: Jörg Mitzlaff
 • rregjistër komercial: HRB 144054 - Amtsgericht Berlin-Charlottenburg
 • ID e TVSH-së: DE284395718

Përgjegjës për përmbajtjen

 • Për përmbajtjen e peticioneve, argumentet dhe komentet janë në përputhje § 10 Akti i Telemedia autorët përkatës përgjegjës. Nëse openPetition është bërë e vetëdijshme për përmbajtjen morale ose të paligjshme, ajo do të hiqet brenda një periudhe kohe të arsyeshme.
 • Gjatë afatit të një peticioni, ju mund t'i bëni një pyetje drejtpërdrejt autorit të peticionit. Për ta bërë këtë, përdorni lidhjen në faqen përkatëse të peticionit: 'Pyet iniciatorin'

Rrjetet sociale

Komunitete krijuese

by-sa

 • Shërbimi është i licencuar sipas licencës ( cc-nga-sa ) Creative Commons. Teksti, dizajni dhe të dhënat (të anonimizuara) mund të përdoren sipas kësaj licence sipas kërkesës.
 • kushtet e licencës :

  • shpërndani - kopjoni dhe rishpërndani materialin në çdo format ose medium
  • përshtat - Remix, ndrysho dhe ndërto në material
  • Atributi - Duhet të tregoni mjaft qartë autorësinë ( openPetition dhe lidhjen https://www.openpetition.eu/ ), të përfshini një lidhje me licencën (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.de) dhe tregoni nëse janë bërë ndryshime. Ky informacion mund të jepet në çfarëdo mënyre të arsyeshme, por jo në atë mënyrë që të krijojë përshtypjen se licencuesi posaçërisht ju mbështet juve ose përdorimin tuaj të punës
  • Ndani në të njëjtat kushte - Nëse rimodifikoni, ndryshoni ose ndërtoni ndryshe drejtpërdrejt në material, mund të shpërndani kontributet tuaja vetëm nën të njëjtën licencë si origjinali.

dizajni

 • Carina Czisch

Liçensat dhe softverët e përdorur

 • Të dhënat për gjeokodimin dhe hartat vijnë nga OpenStreetMap, të dhënat kryesore të tokës dhe Wikipedia.
 • Grafikët dhe hartat e peticionit u krijuan duke përdorur mtChart, QGIS dhe tabelat e larta.
 • Për të shfaqur nënshkrimet e një peticioni në një hartë fletëpalosje me plugin fletëpalosje.shtresë prodhuesi kanavacë e përdorur .
 • Ne përdorim Glide.js për shfaqje rrëshqitëse.
 • Të dhënat administrative (numri i banorëve, përfaqësuesi i zgjedhur, adresa, faqja e internetit) bazohen në kutitë e informacionit të artikujve përkatës në Wikipedia enciklopedi falas.
 • Skedarët PDF dhe barkodet gjenerohen me TCPDF. Barkodet njihen me zbar.
 • Faqet janë ndërtuar me Javascript, PHP dhe MariaDB.
 • Serverat funksionojnë në nginx nën Debian Linux.
 • Munin, pingdom dhe kibana na ndihmojnë në monitorimin dhe ndjekjen.
 • Imazhet e peticionit për peticionet e pasqyruara të komiteteve të peticionit u krijuan duke përdorur hartën Bundesrepublik Deutschland.svg të Escondites ( CC BY-SA 2.0 de ).
 • U përdorën ikona nga FontAwesome ( Creative Commons Attribution 4.0 International license )
 • Burimet e imazhit për ABSTIMMUNG21: Jan Hagelstein & ABSTIMMUNG21 e.V.

mbrojtja e mjedisit

Serverët OpenPetition mbulojnë nevojat tuaja për energji elektrike 100% nga energjitë e rinovueshme.

Peticionet aktuale

tregoni të gjitha peticionet

Ndihmoni në forcimin e pjesëmarrjes së qytetarëve. Ne duam t'i bëjmë shqetësimet tuaja të dëgjohen dhe të mbeten të pavarura.

dhuroni tani