Region: Niel
Success
Environment

Wij wensen het volledige behoud van het huidige bufferbos tussen de Molenstraat en de Stunt.

Petitioner not public
Petition is directed to
gemeentebestuur Niel
213 supporters

The petition is accepted.

213 supporters

The petition is accepted.

  1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Submitted
  4. Dialogue
  5. Success

The petition was successful!

Read News

Wij willen dat de gemeente afziet van zijn plannen om in het bufferbos tussen de Molenstraat en de Stunt een weg te leggen en daarvoor het terrein wil opkuisen en bomen te kappen.

https://omgevingsloket.omgeving.vlaanderen.be/publiek/?openbaaronderzoek#openbaaronderzoekprojectdetail/projectuuid=C6oObbcpRZm_themXaTJtg

Reason

  • Het huidige bos tussen de Stunt en de Molenstraat biedt voor de bewoners van de Molenstraat bescherming tegen het fijne stof van de fabriek Coeck en tegen de uitlaatgassen van de vele stationair draaiende vrachtwagens. We hebben een visuele afscherming en zijn enigszins beschermd van het lawaai van de fabriek . Door de plannen om voor een nieuwe weg in die buffer het terrein te kappen en het groen op te kuisen en dat in te ruilen voor een nieuwe aanplant verliezen we voor jaren onze bescherming . Dat is nadelig voor onze gezondheid en onze levenskwaliteit .
  • Het plan om een doorsteek te maken in het bufferbos biedt geen voordelen voor fietsers en slechts zeer occasioneel voor wagens .
  • We wensen dat de Stunt plaats maakt voor een extra groenbuffer, een corridor Rupel-Walenhoek , een wandelpad bedoeld voor wandelaars en een veilige verbinding De Nekker – atelier Hellegat voor de cliënten van de zorginstelling .
    Dit alles zoals voorzien in de ontwerpnota .

https://omgevingsloket.omgeving.vlaanderen.be/publiek/?openbaaronderzoek#openbaaronderzoekprojectdetail/projectuuid=C6oObbcpRZm_themXaTJtg

Thank you for your support

Link to the petition

Image with QR code

Tear-off slip with QR code

download (PDF)

News

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now