Traffic & transportation

Voor een westelijke ontsluiting van industriezone Drongen I

Petition is directed to
Vlaamse regering
979 Supporters
Petitioner did not submit the petition.
 1. Launched March 2021
 2. Collection finished
 3. Submitted
 4. Dialogue
 5. Failed

Industriezone Drongen I breidt uit. Dit brengt heel wat extra industrieverkeer met zich mee. De Vlaamse overheid stelt in het GRUP Booiebos een ontsluiting via de Baarleveldestraat voorop. Het vele extra vrachtverkeer zal echter een nadelige impact hebben op de woonkernen van Baarlevelde, Keuze en de Raapstraat.

Via de petitie willen we bekomen dat de ontsluiting ten westen van de industriezone wordt gerealiseerd. Daar is voldoende ruimte en geen bewoning. Industrie verkeer kan dan direct aansluiten op het snelwegennet. Door deze petitie te ondertekenen, ondersteun je onze vraag naar een westelijke ontsluiting van de industriezone Drongen I.

Reason

Een industriezone brengt heel wat vracht en ander verkeer met zich mee. De overlast voor woonkernen in de omgeving is groot (24h/24h verkeerslawaai, fijn stof, onveilige situaties). De industriezone van Drongen I is vlak naast de snelweg E40 gelegen. Een erg groot deel van het industrieverkeer komt van of gaat naar de snelweg. Een rechtstreekse aansluiting ten westen van de industriezone, waar voldoende ruimte is en geen bewoning, is dan ook aangewezen. Bovendien zal deze ontsluiting ook voor minder industrieverkeer zorgen in de dorpskernen en woonwijken van Baarle, Baarlevelde, Landegem, Wilde, Halewijnburg, Luchteren, Noordhout en Moerstraat.

Thank you for your support, Leefbaar Baarle vzw from Drongen
Question to the initiator

News

 • Liebe Unterstützende,
  der Petent oder die Petentin hat innerhalb der letzten 12 Monate nach Ende der Unterschriftensammlung keine Neuigkeiten erstellt und den Status nicht geändert. openPetition geht davon aus, dass die Petition nicht eingereicht oder übergeben wurde.

  Wir bedanken uns herzlich für Ihr Engagement und die Unterstützung,
  Ihr openPetition-Team

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now