Region: Belgium
Image of the petition Uitstel MT+1 jaar maatregel huisvesting UGent
Habitation

Uitstel MT+1 jaar maatregel huisvesting UGent

Petition is directed to
Universiteit Gent
68 supporters
4% achieved 1,550 for collection target
68 supporters
4% achieved 1,550 for collection target
 1. Launched 20/02/2024
 2. Time remaining 5 weeks
 3. Submission
 4. Dialog with recipient
 5. Decision

I agree that my data will be stored . I decide who can see my support. I can revoke this consent at any time .

 

Vanaf volgend academiejaar zal elke bewoner die meer dan zijn modeltraject + 1 jaar op de home zit, geen heraanvraag meer kunnen indienen.

Laat je stem horen en onderteken deze petitie om je ongenoegen te uiten over de nieuwe maatregel. Concreet vragen we als homeraden om het invoeren van deze regel uit te stellen met 1 academiejaar, zo kan elke bewoner die benadeeld is door de maatregel zich financieel voorbereiden.

We nemen dit initiatief om jullie stemmen te bundelen en te laten zien aan UGent hoe groot de impact op jullie is. Deze vraag tot uitstel is geen belofte, maar een noodkreet vanuit jullie als bewoners.

Home Astrid, Home Bertha, Home Boudewijn, Home Fabiola & Home Vermeylen

Home Konvent

Reason

Om de stem van bewoners te laten horen.

Thank you for your support, Home Konvent from Gent
Question to the initiator

Link to the petition

Image with QR code

Tear-off slip with QR code

download (PDF)

Translate this petition now

new language version

News

 • Beste ondertekenaars,

  De petitie is herzien in overeenstemming met onze gebruiksvoorwaarden. De tijdelijke blokkering is opgeheven en de petitie kan nu verder worden ondertekend.

  Bedankt voor je inzet!

  je openPetition Team

Er is een tekort aan huisvesting, maar alle nadelen daarvan worden aan de studenten overgedragen.

No CONTRA argument yet.

Why people sign

Ik denk niet dat dit de oplossing is. Er is een tekort aan huisvesting, maar alle nadelen worden aan de studenten overgedragen: een veel te hoge huur, en dan nog eens dit waardoor velen buiten gesmeten gaan worden en zo in de problemen gaan geraken.
Ik weet dat je een nieuw gebouw niet in 123 uit de grond trekt, maar ik zie niet veel moeite om langdurige oplossingen te zoeken. Dit zijn tijdelijke maatregelen die slechts voor een paar jaren wat meer 1e bachelors gaat laten toelaten (ten kosten van anderen), maar het tekort zal alleen maar toenemen.

Omdat ik op Hom Astrid heb gezeten en dus de frustraties van de huidige home bewoners begrijp , plus dit (ook al komt de petitie door) zorgt ervoor dat ik het moet of niet opnieuw in een home van UGent kan nu ik terug aan UGent zit na een andere opleiding.

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages. To the tools

Translate this petition now

new language version

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now