Education

Structurele verankering van de onkostenvergoeding voor studenten Vierdejaars Verpleegkunde (VVAZ)

Petition is directed to
Vlaamse regering / Minister Crevits
2,780 supporters

Collection finished

2,780 supporters

Collection finished

  1. Launched April 2024
  2. Collection finished
  3. Prepare submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Studenten Verpleegkundige Verantwoordelijk voor Algemene Zorg (VVAZ) vragen duidelijkheid over vergoeding van 1.000 euro voor de gemaakte onkosten tijdens het lopen van 840u stage in hun laatste jaar. We roepen de Vlaamse Regering op tot een structurele verankering van deze finanaciering! De tijd dringt en de maat is vol bij de studenten die als enige bacheloropleiding dermate stage en hiermee een 4de jaar dienen te doorlopen. Een zeer afgebakende financiële impact zonder precedent ten aanzien van de andere bacheloropleidingen. Verder doet deze onkostenvergoeding geen waardevermindering aan de studenten basisverpleegkunde die slechts 3 jaar dienen te doorlopen en geen hoog aantal stage-uren bevat.  

Reason

Wij

(toekomstige) studenten Verpleegkunde,  onderwijs- en zorgpersoneel en andere belanghebbenden

constateren

dat er, (1) na de de lancering van de open brief door de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) en (2) de bespreking van dit dossier in de commissie Volksgezondheid van het Vlaams Parlement op dinsdag 3 oktober 2023, noch een structurele verankering heeft plaatsgevonden van de vergoeding in het kader van de gemaakte onkosten tijdens de verdiepende stage (840u!) bij vierdejaars Verpleegkunde (VVAZ), noch een duurzame oplossing werd uitgedacht door minister Crevits.

en verzoeken

dat er (1) nog binnen deze legislatuur duidelijkheid komt naar de vierdejaars, die vandaag de dag een verdiepende stage lopen, over het ontvangen van een onkostenvergoeding in september 2024;

(2) dat een nieuwe Vlaamse regering snel werk maakt van een structurele oplossing. Zowel in het belang van de huidige bachelorstudenten Verpleegkunde, als toekomstige/potentiële verpleegkundestudenten.

Thank you for your support, Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) & NETWERK VERPLEEGKUNDE from Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Question to the initiator

Link to the petition

Image with QR code

Tear-off stub with QR code

download (PDF)

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now