Huisvesting

Protest aanvraag omgevingsvergunning grootschalig hondenpension- en fokkerij

Petitie is gericht aan
De gemeente Dentergem
368 Ondersteunend 59 in Dentergem

Petent heeft de petitie niet ingediend of overgedragen.

368 Ondersteunend 59 in Dentergem

Petent heeft de petitie niet ingediend of overgedragen.

  1. Begonnen juni 2022
  2. Handtekeningeninzameling voltooid
  3. Ingediend
  4. Dialoog
  5. Mislukt

30-08-2023 02:11

Liebe Unterstützende,
der Petent oder die Petentin hat innerhalb der letzten 12 Monate nach Ende der Unterschriftensammlung keine Neuigkeiten erstellt und den Status nicht geändert. openPetition geht davon aus, dass die Petition nicht eingereicht oder übergeben wurde.

Wir bedanken uns herzlich für Ihr Engagement und die Unterstützung,
Ihr openPetition-Team


02-08-2022 15:09

Vermelding nieuw openbaar onderzoek vanaf 31juli tot 30 augustus '22.
Ook werd de flyer aangepast.


Nieuwe petitietekst:

Beste petitie-ondertekenaars

Wij zijn trotse inwoners van het landelijke Dentergem.

Op 3031 junijuli '22 startte het nieuwe openbaar onderzoek betreffende de vergunningsaanvraag van een grootschalig hondenpension- en fokkerij van minstens 100 honden in de Nieuwe Veldstraat te Dentergem.

Aangezien we niet achter de opstart van deze hondenfokkerij- en pension staan, wensen wij (de nabijgelegen buren) officieel bezwaar in te dienen. Hierbij richten we ons tot de burgemeester en schepenen van de gemeente Dentergem, om samen een dialoog aan te gaan.

Alvast bedankt voor uw steun via de petitie-ondertekening & delen is dankbaar!

Hartelijke groeten

Buurt ‘t Veld Dentergem


Handtekeningen op het moment van de wijziging: 340 (59 in Dentergem)


23-07-2022 20:46

Het nieuwe openbaar onderzoek gaat van start op 31 juli '22 en duurt tot 30 augustus '22.


Nieuwe einddatum: 29.08.2022
Handtekeningen op het moment van de wijziging: 336 (59 in Dentergem)




06-07-2022 22:49

De tekst werd inhoudelijk aangepast na inzage van het dossier in het gemeentehuis op 5 juli '22.
De tekst beter geschikt voor een betere leesbaarheid.


Neue Begründung:

Als buren vrezen wij voor grote geluidsoverlast, gezien de korte afstanden van onze eigendommen tot het betreffende gebouw (minder dan 150m !). Om geluidshinder van de exploitatie zoveel mogelijk te voorkomen, zal er onder andere een haag met een uiteindelijke hoogte van 1,80 m voorzien worden. Deze en andereoverige opgenomen maatregelen in het aanvraagdossier zijn volgens ons compleet zinloos en irrelevant. Andere vermelde maatregelen zijn:*De 'De honden worden enkel overdag buitengelaten (tussen 7u en 20u),*De20u)', 'De hoofdactiviteit is het houden van hondenhonden' (!?),*De 'De exploitant waakt erover dat de honden mekaar niet opjagen en naar elkaar blaffenblaffen' (!?), etc. Er staat letterlijk in het dossier vermeld dat er naar geluid en trillingen toe weinig hinder te verwachten zal zijn. Een relevante studie ter ondersteuning van de aanvraag in het kader van geluidsoverlast zal echter niet toegevoegd worden.

Bovendien stellen wij de veiligheid van onze buurt in vraag, vooral betreffende de erg nabijgelegen Veldschool! Het schooltje bevindt zich in dezelfde straat van de exploitatie. Kinderen passeren er met de fiets, of te voet. Net zoals de omliggende buren zal ook de school geluidshinder ondervinden.

Een hondenfokkerij van deze omvang, en broodfokkerij tout court, is niet meer van deze tijd en deze wereld. Het is dieronvriendelijk en druist in tegen een rechtvaardiger wereld voor mens en dier. In het dossier staat vermeld dat er een aanvraag voor minstens 100 honden (!) werd ingediend. Ook zal men 30 buitenkennels (2 honden per kennel) en 10 bevallingsruimtes (!) voorzien. Deze exploitatie zal fungeren als een fabriek, waar reutjes aan de lopende band pups zullen ‘produceren’.

Meer en meer (dag)toeristen vinden hun weg naar onze omgeving, omdat die aantrekkelijker wordt voor de rustzoeker en de natuurliefhebber: het Meikensbos, diverse wandel- en fietsroutenetwerken, een nieuwe camperplaats en B&B, de historische Poelbergsite etc. Onze omgeving typeert zich door de vele boerderijen, aardbeienkwekerijen, plattelandsdieren, groententeelt, plattelandstoerisme etc. Op dit landschappelijk en waardevol agrarisch gebied hoort volgens ons geen grootschalig hondenpension- en fokkerij thuis. Wij zijn hier komen wonen omwille van het landschappelijk gegeven en het plattelandsleven. We houden van onze woon- en leefomgeving en willen de troeven ervan graag in stand houden voor onze kinderen, generaties lang.

 

Bezwaar indienen? Dat kan! Via: www.omgevingsloket.be / Via e-mail: omgeving@dentergem.be / Per post: aan het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Dentergem

Hartelijk dank voor uw stem & voor het delen van deze boodschap!


Handtekeningen op het moment van de wijziging: 209 (42 in Dentergem)


06-07-2022 22:39

De tekst werd inhoudelijk aangepast na inzage van het dossier in het gemeentehuis op 5 juli '22.


Nieuwe petitietekst:

Beste petitie-ondertekenaars

Wij zijn trotse inwoners van het landelijke Dentergem.

Vandaag,Op 30 juni ’22,'22 startstartte het openbaar onderzoek betreffende de aanvraagvergunningsaanvraag van een grootschaligegrootschalig hondenfokkerij-hondenpension- en pensionfokkerij (100van honden)minstens 100 honden in de Nieuwe Veldstraat te Dentergem.

Aangezien we niet achter de opstart van deze hondenfokkerij- en pension staan, wensen wewij (de nabijgelegen buren) officieel bezwaar in te dienen (onder andere via deze online-petitie).dienen. Hierbij richten we ons tot de burgemeester en schepenen van de gemeente Dentergem, om samen een dialoog aan te gaan.

Alvast bedankt voor uw steun via de petitie-ondertekening!petitie-ondertekening & delen is dankbaar!

Hartelijke groeten,groeten

Buurt ‘t Veld Dentergem



Neue Begründung:

SamenAls met onze buurtburen vrezen wij voor grote geluidsoverlast, gezien de korte afstanden van onze eigendommen tot het betreffende gebouw.gebouw (minder dan 150m !). Om geluidshinder van de exploitatie zoveel mogelijk te voorkomen, zal er onder andere een haag met een uiteindelijke hoogte van 1,80 m voorzien worden. Deze en andere opgenomen maatregelen in het aanvraagdossier zijn volgens ons compleet zinloos en irrelevant.

Andere vermelde maatregelen zijn:

*De honden worden enkel overdag buitengelaten (tussen 7u en 20u),

*De hoofdactiviteit is het houden van honden (!?),

*De exploitant waakt erover dat de honden mekaar niet opjagen en naar elkaar blaffen (!?), etc.

Er staat letterlijk in het dossier vermeld dat er naar geluid en trillingen toe weinig hinder te verwachten zal zijn. Een relevante studie ter ondersteuning van de aanvraag in het kader van geluidsoverlast zal echter niet toegevoegd worden.

Bovendien stellen wij de veiligheid van onze buurt in vraag, vooral betreffende de erg nabijgelegen VeldschoolVeldschool! Het schooltje bevindt zich in dezelfde straat!Meerstraat en meer (dag)toeristen vinden hun weg naar onze omgeving, omdat die aantrekkelijker wordt voorvan de rustzoekerexploitatie. enKinderen natuurliefhebber:passeren heter Meikensbos, diverse wandel- en fietsroutenetwerken, een nieuwe camperplaats en B&B, vespaverhuur,met de historischefiets, Poelbergsiteof etc.te Onzevoet. omgevingNet typeert zich doorzoals de veleomliggende boerderijen,buren aardbeienkwekerijen,zal plattelandsdieren,ook groententeelt,de plattelandstoerismeschool etc.geluidshinder Tussenondervinden.

dit plattelandsleven past volgens ons geen grootschalige hondenfokkerij- en pension.

Een hondenfokkerij van deze omvang, en broodfokkerij tout court, is niet meer van deze tijd en deze wereld. Het is dieronvriendelijk en druist in tegen een rechtvaardiger wereld voor mens en dier.

In het dossier staat vermeld dat er een aanvraag voor minstens 100 honden (!) werd ingediend. Ook zal men 30 buitenkennels (2 honden per kennel) en 10 bevallingsruimtes (!) voorzien. Deze exploitatie zal fungeren als een fabriek, waar reutjes aan de lopende band pups zullen ‘produceren’.

Meer en meer (dag)toeristen vinden hun weg naar onze omgeving, omdat die aantrekkelijker wordt voor de rustzoeker en de natuurliefhebber: het Meikensbos, diverse wandel- en fietsroutenetwerken, een nieuwe camperplaats en B&B, de historische Poelbergsite etc.

Onze omgeving typeert zich door de vele boerderijen, aardbeienkwekerijen, plattelandsdieren, groententeelt, plattelandstoerisme etc. Op dit landschappelijk en waardevol agrarisch gebied hoort volgens ons geen grootschalig hondenpension- en fokkerij thuis.

Wij kwamenzijn hier komen wonen omwille van het landschappelijkelandschappelijk gegeven en het plattelandsleven. We houden van onze woon- en leefomgeving en willen de troeven ervan graag in stand houden voor onze kinderen, generaties lang.

 

Bezwaar indienen? Dat kan! Via: www.omgevingsloket.be / Via e-mail: omgeving@dentergem.be / Per post: aan het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Dentergem

Hartelijk dank voor uw stem & voor het delen van deze boodschap!


Handtekeningen op het moment van de wijziging: 209 (42 in Dentergem)


30-06-2022 12:20

Ik heb de tekst nogmaals bijgewerkt en de einddatum aangepast.


Nieuwe petitietekst:

Beste petitie-ondertekenaars

Wij zijn trotse inwoners van het landelijke Dentergem.

Vandaag, 30 juni ’22, start het openbaar onderzoek betreffende de aanvraag van een grootschalige hondenfokkerij- en pension (100 honden) in de Nieuwe Veldstraat te Dentergem.

Aangezien we niet achter achter de opstart van deze hondenfokkerij- en pension staan, wensen we officieel bezwaar in te dienen (onder andere via deze online-petitie). Hierbij richten we ons tot de burgemeester en schepenen van de gemeente Dentergem, om samen een dialoog aan te gaan.

Alvast bedankt voor uw steun via de petitie-ondertekening!

Hartelijke groeten,

Buurt ‘t Veld Dentergem



Nieuwe einddatum: 30.07.2022
Handtekeningen op het moment van de wijziging: 15


Help mee om burgerparticipatie te vergroten. We willen je kwesties kenbaar maken en daarbij onafhankelijk blijven.

Nu ondersteunen