Region: Klagenfurt
Education

Nastavak vanškolskih centara (Hort) u Klagenfurtu!

Landesregierung Kärnten, Stadtregierung Klagenfurt
884 supporters 614 in Klagenfurt
51% from 1,200 for quorum
884 supporters 614 in Klagenfurt
51% from 1,200 for quorum
  1. Launched 20/12/2023
  2. Time remaining 7 days

I agree that my data will be stored . I decide who can see my support. I can revoke this consent at any time .

Zatvaraju se posljednji centri za njegu nakon škole (Hort) u Klagenfurtu. Roditelji su prinuđeni da šalju svoju djecu u cjelodnevne škole (GTS), koje su već beznadežno pretrpane. Premalo prostora, premalo dobro obučenog obrazovnog osoblja, nema igračaka za djecu, itd.

Mi smo za raznolikost i izbor u odlučivanju šta je najbolje za našu djecu.

Reason

Ovo pismo je za budućnost naše djece. Roditelji i djeca nisu željeli niti tražili zatvaranje vanškolskih ustanova, također nisu nove prijave za narednu godinu moguće.

Čini se da zatvaranje centara za vanškolsku njegu ima za cilj da uvede vladin oblik cjelodnevne škole na "stražnja vrata".

Ovo je jednostavno katastrofa za rastući grad Klagenfurt. Prošle godine je zatvoren npr. Hort 1 u Viktringu. Posljednjih godina političari nisu uspjeli da stvore mjesta za vanškolsku njegu i infrastrukturu zasnovanu na potrebama (kao što je stvaranje i modernizacija potrebnih prostorija) na vrijeme. Došlo je do neuspjeha da se osoblje obuči na način usmjeren na budućnost i da se shodno tome nadogradi profesija nastavnika van škole.

Zbog priliva, GTS osim kadrovskog problema ima i prostorni problem.

Za strah je da će postojeća fleksibilnost, kao i individualna podrška i briga o djeci, opet pasti na kraj zbog ušteda.

Ovdje je sloboda i izbor roditelja da odaberu odgovarajuću brigu za svoju djecu masovno ograničen. Osim toga, ovaj razvoj je u suprotnosti sa zahtjevima fleksibilnog početka radnog vijeka roditelja.

Mi, djeca i roditelji, ovo nećemo prihvatiti!

Pozivamo političare da ne donose odluke preko glave građana i da postojeću raznolikost popodnevne brige ostave netaknutom.

Razlog

Mi roditelji ne bismo trebali biti lišeni raznolikosti i izbora da sami odlučujemo u koju ustanovu za brigu o djeci šaljemo svoju djecu.

Uvjereni smo da HORT MORA POSTOJATI kao model nege. Kako bi se osigurala fleksibilnost, kao i individualna podrška i raznolikost u oblasti brige o djeci i roditeljima.

Hvala vam na podršci

Thank you for your support, Almira Velic, BSc MSc from Klagenfurt
Question to the initiator

Link to the petition

Image with QR code

Tear-off slip with QR code

download (PDF)

This petition has been translated into the following languages

Translate this petition now

new language version

Why people sign

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages. To the tools

This petition has been translated into the following languages

Translate this petition now