openPetition wird europäisch. Wenn Sie uns bei der Übersetzung der Plattform von Deutsch nach Deutsch helfen wollen, schreiben Sie uns.
Bild zur Petition mit dem Thema: Społeczne poparcie dla Donalda Tuska na stanowisko Przewodniczącego Rady Europejskiej. Społeczne poparcie dla Donalda Tuska na stanowisko Przewodniczącego Rady Europejskiej.
  • Von: Waldemar Krzysztof Przybysz (KOD) mehr
  • An: Polskie i polonijne środowiska.
  • Region: Polska mehr
    Kategorie: Außenpolitik mehr
  • Status: Die Petition ist bereit zur Übergabe
    Sprache: Polnisch
  • Sammlung beendet
  • 15.946 Unterstützende
    Sammlung abgeschlossen

-

My Polacy Mieszkający w kraju,jak również rozsiani po całym świecie Polacy,popieramy kandydaturę Donalda Tuska na drugą kadencję Przewodniczącego Rady Europy. Widząc kategoryczną postawę polskiego Rządu,a w szczególności Prezesa partii rządzącej,jesteśmy w obowiązku poprzeć w ten sposób kandydaturę Donalda Tuska na drugą kadencję Przewodniczącego Rady Europy. W naszej i nie tylko naszej ocenie,jego dotychczasowy wkład w stabilną politykę RE jest powodem,by tę pracę kontynuował z naszym poparciem. Brak poparcia ze strony polskiego Rządu uważamy za niewłaściwe,a chęć zemsty za wieloletnie sprawowanie władzy przez Donalda Tuska,za szowinistyczne działania przeciwko obywatelom,nie godzącym się na obecną politykę Rządu w Polsce.

Begründung:

Kategoryczne stwierdzenie,że obecny Rząd RP nie poprze kandydatury Donalda Tuska uważam za przejaw złośliwości Prezesa partii PiS,godzące w dobre imię kandydata. Uważam,że głos większości obywateli Polski,ma prawo takie poparcie wystosować do rodaków w kraju i poza jego granicami.

Im Namen aller Unterzeichner/innen.

Gorzów Wielkopolski, 14.10.2016 (aktiv bis 13.04.2017)

Debatte zur Petition

PRO: Mamy do czynienia z sytuacją, w której szanowany w kręgach międzynarodowy Polski polityk kieruje pracami ważnego dla całego UE organu i swoją postawą pokazuje, że rządy PiS to nie cała Polska, tylko pomyłka w wyborach. To nadal utrzymuje szansę Polski ...

PRO: Dla demokracji i wolności w Polsce i Unii Europejskiej

CONTRA: Mnie wystarczy szeroki uśmiech w Smoleńsku. On i jego kumple "rozkradli" Polskę, Węgry i szykują się na Ukrainę. Trzeba więcej?

CONTRA: Tusk to zdrajca polskich interesów. Powinien zostać postawiony przed sądem za szkody wyrządzone Polsce.

>>> Zur Debatte

Petitionsverlauf