Animal rights

Budowa wybiegu dla czworonożnych przyjaciół w Kołobrzegu

Prezydent miasta Kołobrzeg
55 Supporters
11% achieved 500 for collection target
  1. Launched 05/05/2022
  2. Time remaining > 5 months

I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

My mieszkańcy Kołobrzegu, zwracamy się z uprzejmą prośbą o wybudowanie przestronnego wybiegu dla psów na terenie miasta Kołobrzeg.

Coraz więcej mieszkańców miasta posiada w swoich domach czworonożnych przyjaciół. Ze względu na panujące przepisy w kwestii spuszczania psów ze smyczy brakuje miejsc, w których mogłyby one się wybiegać, socjalizować, bawić oraz uczyć się komend.

Psy do prawidłowego rozwoju i dobrego samopoczucia potrzebują odpowiedniej dawki ruchu oraz treningu. Stworzenie wybiegu o odpowiedniej wielkości umożliwiłoby większej ilości właścicieli wejścia na wybieg i spędzania czasu ze swoim pupilem. Wskazanie terenu, gdzie można spuszczać psy, rozwiązałoby problem spuszczania czworonogów w miejscach, gdzie bezpieczeństwo psa i innych jest zagrożone.

Teren przeznaczony na wybieg powinien posiadać odpowiednie ogrodzenie dostosowane zarówno dla małych jak i dużych psów, chroniąc przed ucieczką oraz nieszczęśliwym wypadkiem. W takim miejscu nie powinno zabraknąć dyspozytorów z torebkami na psie nieczystości, ławek dla właścicieli oraz oświetlenia, które pozwoli na wyjścia z psem osobom, które pracują w ciągu dnia.

Nieodłącznym elementem psiego wybiegu powinny być bezpieczne i odpowiednie przeszkody dla psów aktywnie trenujących, bezpieczne wejście poprzez śluzę, a także regulamin dla właścicieli czworonogów.

Reason

Swoją petycje popieramy faktem, iż zależy nam, mieszkańcom Kołobrzegu na większej przestrzeni w której nasze pupile będą mogły swobodnie biegać oraz spędzać czas z innymi psami i swoimi właścicielami.

Thank you for your support, Olimpia Szczubkowska from Kołobrzeg
Question to the initiator

Translate this petition now

new language version

Właściciele psów nie sprzątają nieczystości po swoich pupilach. Chcecie kolejnej sralni

Why people sign

9 days ago

Dlatego ze mM psa i chce z nim wychodzic na taki wybieg

on 08 May 2022

Mam też psa i wybieg jest niezbędny dla prawidłowo rozwoju psa

on 08 May 2022

Popieram żeby było więcej wybiegow dla psów w mieście.
Ale osobne na psów i suczek ! Żeby psy nie smakowały na suczki

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

API (interface)

/pl/petition/online/budowa-wybiegu-dla-czworonoznych-przyjaciol-w-kolobrzegu/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET