Region: Zagreb

1. Launched May 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Poštovani roditelji, prijatelji, susjedi, potpišite peticiju za sigurnost djece i nastavu u jednoj smjeni - za izgradnju nove škole kakvu zaslužujemo!

Reason

Potresom u nedjeljno jutro 22.03. OŠ Bukovac u Zagrebu značajno je stradala. Stručnim pregledom objekt škole kategoriziran je kao privremeno neuporabljiv, što znači da se mora izvesti značajan građevinski pothvat da bi se dovela u primjereno stanje, kao siguran i funkcionalan objekt. Kako ste već upoznati, prošle godine je već pokrenut postupak izdavanja građevinske dozvole za kompletnu rekonstrukciju koja je ionako trebala biti izvedena, obzirom na starost i stanje škole i prije potresa. Smatramo da je ovo idealan trenutak da se napravi taj korak više, i, umjesto nužne adaptacije, izvede puni projekt rekonstrukcije koji bi dugoročno osigurao da, prvenstveno djeca a potom i zajednica dobije novi objekt kakav je primjeren za odvijanje sigurne nastave i edukacije.

Cilj je da nova škola bude u funkciji najkasnije za početak školske godine 2021/2022. Ovim putem molimo Vaš potpis na peticiju kako bi samoinicijativno pokazali građansku odgovornost i brigu za opće dobro te osigurali da se ne izvode polovična i kratkoročna rješenja koja u konačnici znače i viši trošak za sve nas.

Prikupljeni potpisi biti će predani nadležnim uredima za obrazovanje u Gradu Zagrebu, Ministarstvu obrazovanja i Vladi RH.

Thank you for your support, Stipe Pavičić from Zagrebačka županija
Question to the initiator

News

• Dragi prijatelji, susjedi, poznanici, učitelji, učenici puno Vam HVALA na potpori i predanom potpisu na on-line peticiju kojom tražimo da se za djecu i djelatnike OŠ Bukovac osigura novi i siguran objekt za održavanje nastave.
    Pokrenuli smo peticiju u ime Vijeća roditelja OŠ Bukovac iz solidarnosti roditelja prema drugim roditeljima, učenicima i učiteljima. Naši učenici i učitelji od 11.05. u ovoj školskoj godini pohađati će nastavu u prostorijama XV. Gimanizije (MIOC) a o nastavi u novoj školskoj godini na jesen za sada nemamo nikakvih informacija niti znamo kakvi su planovi a istovremeno OŠ Bukovac trenutno broji preko 600 učenika i time predstavlja jednu od većih osnovnih škola u Zagrebu.
    Peticija je nastala kao udruženi korak roditelja... further

Peticija je nastala kao udruženi korak roditelja... further