Region: Zagreb

57% from 4.300 for quorum
  1. Launched 02/05/2020
  2. Collection yet 4 weeks
I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

Poštovani roditelji, prijatelji, susjedi, potpišite peticiju za sigurnost djece i nastavu u jednoj smjeni - za izgradnju nove škole kakvu zaslužujemo!

Reason

Potresom u nedjeljno jutro 22.03. OŠ Bukovac u Zagrebu značajno je stradala. Stručnim pregledom objekt škole kategoriziran je kao privremeno neuporabljiv, što znači da se mora izvesti značajan građevinski pothvat da bi se dovela u primjereno stanje, kao siguran i funkcionalan objekt. Kako ste već upoznati, prošle godine je već pokrenut postupak izdavanja građevinske dozvole za kompletnu rekonstrukciju koja je ionako trebala biti izvedena, obzirom na starost i stanje škole i prije potresa. Smatramo da je ovo idealan trenutak da se napravi taj korak više, i, umjesto nužne adaptacije, izvede puni projekt rekonstrukcije koji bi dugoročno osigurao da, prvenstveno djeca a potom i zajednica dobije novi objekt kakav je primjeren za odvijanje sigurne nastave i edukacije.

Cilj je da nova škola bude u funkciji najkasnije za početak školske godine 2021/2022. Ovim putem molimo Vaš potpis na peticiju kako bi samoinicijativno pokazali građansku odgovornost i brigu za opće dobro te osigurali da se ne izvode polovična i kratkoročna rješenja koja u konačnici znače i viši trošak za sve nas.

Prikupljeni potpisi biti će predani nadležnim uredima za obrazovanje u Gradu Zagrebu, Ministarstvu obrazovanja i Vladi RH.

Thank you for your support, Stipe Pavičić from Zagrebačka županija
Question to the initiator

Translate this petition now

new language version

News

• Dragi prijatelji, susjedi, poznanici, učitelji, učenici puno Vam HVALA na potpori i predanom potpisu na on-line peticiju kojom tražimo da se za djecu i djelatnike OŠ Bukovac osigura novi i siguran objekt za održavanje nastave.
    Pokrenuli smo peticiju u ime Vijeća roditelja OŠ Bukovac iz solidarnosti roditelja prema drugim roditeljima, učenicima i učiteljima. Naši učenici i učitelji od 11.05. u ovoj školskoj godini pohađati će nastavu u prostorijama XV. Gimanizije (MIOC) a o nastavi u novoj školskoj godini na jesen za sada nemamo nikakvih informacija niti znamo kakvi su planovi a istovremeno OŠ Bukovac trenutno broji preko 600 učenika i time predstavlja jednu od većih osnovnih škola u Zagrebu.
    Peticija je nastala kao udruženi korak roditelja... further

Peticija je nastala kao udruženi korak roditelja... further

Why people sign

• Ana Pehar Novi Zagreb

6 days ago

Za normalno odrastanje dijeteta

• on 15 May 2020

Zato šta djeca su naše nasljeđe i moraju imati adekvatan prostor za učenje i pripreme za život. Škola je drugi dom!

• on 15 May 2020

Treba se izgraditi nova škola jer se djeca trebaju obrazovat.

• on 15 May 2020

Jer sva djeca zasluzuju pristojne uvijete rada I skolovanja.

• on 14 May 2020

Zbog djece!

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

API (interface)

/hr/petition/online/peticija-za-izgradnju-nove-skole-os-bukovac-zagreb/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET