Obrazovanje

Otvorimo vrtić za našu zajednicu! Otvaranje vrtićke/jasličke skupine u Valturi/Muntiću

Peticija je upućena na
Općina Ližnjan
44 Potpora

Zbirka završena

44 Potpora

Zbirka završena

1. Pokrenut prosinca 2023
  2. Zbirka završena
  3. Pripremite podnošenje
  4. Dijalog s primateljem
  5. Odluka

Poštovane članice i članovi zajednice,

Mi, roditelji, skrbnici i građani ove zajednice, obraćamo vam se s molbom i podrškom kako bismo izrazili hitnu potrebu za otvaranjem vrtića u našem području. Svjesni smo da su vrtići ključni za razvoj djece, pružajući im sigurno okruženje, socijalizaciju i edukaciju u ranoj dobi.

Nažalost, trenutno nemamo pristup dovoljnom broju vrtića u našem području, što predstavlja veliki izazov za mnoge roditelje. Nedostatak vrtića stvara poteškoće u ravnoteži između obiteljskih i profesionalnih obveza, a i ograničava priliku naše djece za rast i razvoj u stimulativnom okruženju.

Stoga, putem ove peticije, tražimo od nadležnih tijela i lokalnih vlasti da hitno razmotre otvaranje vrtića na području Valture/Muntića koji će zadovoljiti potrebe naše zajednice. Otvorenjem vrtića, osigurat ćemo bolju budućnost za našu djecu, podržati rad roditelja te potaknuti gospodarski razvoj našeg područja.

Molimo vas da podržite ovu peticiju potpisivanjem i dijeljenjem među svojim poznanicima. Naša zajednička snaga može potaknuti promjene koje su od vitalnog značaja za nas i našu djecu.

Hvala vam na podršci!

Obrazloženje

Razlozi za otvaranje novog vrtića:

1. Povećana Potražnja: Primjećujemo značajan porast potražnje za mjestima u vrtićima u našem gradu, a postojeći kapaciteti nisu dovoljni da zadovolje ove potrebe.
  2. Poboljšanje Kvalitete Života: Otvoriti vrtić našem području značilo bi poboljšanje kvalitete života obitelji, omogućavajući roditeljima lakši pristup sigurnom i obrazovnom okruženju za njihovu djecu.
  3. Raznolika Predškolska Edukacija: Novi vrtić bi pružao mogućnost raznolike predškolske edukacije, uključujući igru, umjetnost, sport i druge aktivnosti, što će pridonijeti cjelokupnom razvoju djece.
  4. Poticanje Lokalnog Gospodarstva: Otvoriti vrtić stvorilo bi nova radna mjesta i potaknulo lokalno gospodarstvo kroz suradnju s lokalnim dobavljačima i poslovnim zajednicama.
  5. Socijalna Integracija: Vrtić je mjesto gdje se djeca druže, uče suradnji i razvijaju socijalne vještine.
hvala na podršci, Ankica Krizmanić iz Ližnjan
Pitanje za inicijatore

Link na peticiju

Slika s QR kodom

Listić za odvajanje s QR kodom

Preuzimanje (PDF)

Još nema argumenata za.

Još nema argumenata protiv.

Pomoć jačanju građanske participacije. Želimo da vaše zabrinutosti budu saslušane dok ne postanete neovisni.

Podržite