Regija: Kozala

3. Pripremite podnošenje
  4. Dijalog s primateljem
  5. Odluka

Svojim potpisom podržavate izgradnju javne garaže i parkirališta na području MO Kozala (kako je predviđeno prostorno planskim dokumentima)

Obrazloženje

Područje šireg centra grada Rijeke, s naglaskom na područje Belvedera i Kozale iznimno je opterećeno priljevom velikog broja vozila sa gradske periferije i prigrada, koja se zaustavljaju i parkiraju, posebno za vrijeme radnog vremena te time postaju parking za dnevne migracije. Problem je posebno izražen na području MO Kozala, jer je taj gradski kvart naslonjen na strogi centar grada te je time prometno opterećenje i veće. Na području MO Kozala, u kvartu od 4.287 stanovnika, kronično nedostaje parkirališnih kapaciteta kako za lokalno stanovništvo tako i za posjetitelje, a priljev dnevnih radnih migranata problem parkinga multiplicira. Zbog toga, MO Kozala pokreće peticiju za izgradnju javne garaže i parkirališta kako bi se omogućio primjereni broj parkirnih mjesta za sva vozila.

hvala na podršci, Mjesni odbor Kozala iz Grad Rijeka
Pitanje za inicijatore

Link na peticiju

Slika s QR kodom

Listić za odvajanje s QR kodom

Preuzimanje (PDF)

Novosti

• Poštovani potpisnici peticije, peticija je okončana, sljedeći korak je predaja gradonačelniku Grada Rijeke.

Pratite stranice Mjesnog odbora i medije za sve daljnje informacije.

Veliko hvala na podršci!

Problem parkiranja vozila na području m.o.Kozala je potrebno hitno riješiti. U ulicama su popunjena sva propisno označena parkirna mjesta (rekao bi približno 200-tinjak ) te se još približno 3-4x toliko vozila nepropisno parkira na neoznačenim parkirnim mjestima . Najveći dio nepropisno parkiranih vozila parkirani su bočno uz prometnicu čime smanjuju širinu voznih prometnih traka i otežavaju ili onemogućuju mimoilaženje, kao i na nogostupima čime se onemogućuje korištenje pješacima.

Još nema argumenata protiv.

Pomoć jačanju građanske participacije. Želimo da vaše zabrinutosti budu saslušane dok ne postanete neovisni.

Podržite