Περιοχή: Πάτμος
Περιβάλλον

Να ακυρωθεί η κατασκευή προβλήτας πρόσδεσης μεγάλων κρουαζιερόπλοιων στην Σκάλα Πάτμου

Η αναφορά απευθύνεται σε
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
1.096 Υποστηρικτικό
109% έχει επιτευχθεί 1.000 για τον στόχο της συλλογής
1.096 Υποστηρικτικό
109% έχει επιτευχθεί 1.000 για τον στόχο της συλλογής
  1. Ξεκίνησε Αυγούστου 2023
  2. Συλλογή ακόμα > 3 μήνες
  3. Υποβολή
  4. Διαλόγο με τον παραλήπτη
  5. Απόφαση

Συμφωνώ ότι τα δεδομένα μου θα αποθηκευτούν . Εγώ αποφασίζω ποιος μπορεί να δει την υποστήριξή μου. Μπορώ να ανακαλέσω αυτήν τη συγκατάθεση ανά πάσα στιγμή .

Η αρμόδια αρχή του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής εξέδωσε την υπ’αρ. 76/09/31.10.2018 απόφαση σχετικά με τα έργα ανάπτυξης Σκάλας Πάτμου, στα οποία προβλέπεται και η κατασκευή προβλήτας πρόσδεσης μεγάλων κρουαζιερόπλοιων (μήκους 220 μ.), στην είσοδο του λιμανιού και στη συνέχεια του Φάρου.

Επειδή το έργο αυτό θα επιφέρει ανεπανόρθωτη αλλοίωση του φυσικού ανάγλυφου της περιοχής, θα επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με αέριους ρύπους επικίνδυνους (καρκινογόνους) για την ανθρώπινη υγεία, θα επιβαρύνει το θαλάσσιο περιβάλλον του λιμανιού, λόγω ρύπανσης, θα υποβαθμίσει και θα επιβαρύνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα απαξιώσει τις περιουσίες μας, ο κάτωθι υπογράφων πολίτης, κάτοικος, μόνιμος ή εποχιακός ή επισκέπτης της νήσου Πάτμου,

δηλώνω ότι είμαι κάθετα αντίθετος και δεν επιθυμώ την κατασκευή αυτής της νέας προβλήτας πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και συναινώ στο να γίνει προσφυγή κατά της αρμόδιας αρχής που εξέδωσε την σχετική απόφαση, με αίτημα την ανάκλησή της.

Εάν η αίτηση δεν γίνει δεκτή, συναινώ σε προσφυγή με δικόγραφο αιτήσεως ακυρώσεως στο ΣτΕ.

Αιτιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα για τις επιπτώσεις της υλοποίησης αυτού του έργου και γιατί η συμβολή σας είναι σημαντική στην ιστοσελίδα μας

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας , Patmos Association for Environmental Protection "Hippocampus" από , Patmos
Ερώτηση προς τον εκκινητή

Σύνδεσμος προς την αναφορά

Εικόνα με κωδικό QR

Δελτίο αποκοπής με κωδικό QR

κατεβάσετε (PDF)

Αυτή η αναφορά έχει μεταφραστεί στις ακόλουθες γλώσσες

Μετάφραση αυτής της αναφοράς τώρα

Νέα γλώσσα

Συζήτηση

Είναι κρίμα να χαλάμε κάθε λίγο και λιγάκι κάθε τι όμορφο να παραμένει στην αρχική του μορφή να μην το καταστρέφουμε είναι Θεού δώρο Άλλωστε κι αυτή είναι η ομορφιά της Πάτμου

Ακόμα κανένα επιχείρημα κατά.

Γιατί υπογράφουν οι άνθρωποι

Προστασία του περιβάλλοντος και του τοπικού χρώματος. Πρόκειται για ένα πολύ μικρό νησί για να μπορέσει να υποστηρίξει τη δουλειά που φέρνουν τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια.

Εργαλεία για τη διάδοση της αναφοράς.

Έχετε τη δική σας ιστοσελίδα, ένα blog ή μια ολόκληρη δικτυακή πύλη; Γίνε ο συνήγορος και ο πολλαπλασιαστής αυτής της αναφοράς. Έχουμε τις σημαίες, τα widgets και το API (interface) για να ενσωματώσετε τις σελίδες σας. Στα εργαλεία

Αυτή η αναφορά έχει μεταφραστεί στις ακόλουθες γλώσσες

Μετάφραση αυτής της αναφοράς τώρα

Νέα γλώσσα

Βοήθεια για την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών. Θέλουμε, να ακούσουμε τα αιτήματα σας παραμένοντας ανεξάρτητοι.

Προωθήστε τώρα