Region: Βιέννη (Αυστρία) και κοντινές πόλεις
Education

Προτάσεις για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο ΤΕΓ Βιέννης

Petition is directed to
Διεύθυνση ΤΕΓ Βιέννης
29 Supporters
6% achieved 500 for collection target
 1. Launched October 2021
 2. Time remaining > 4 months
 3. Submission
 4. Dialog with recipient
 5. Decision

I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

Γονείς μαθητών του ΤΕΓ Βιέννης καταθέτουμε τις παρακάτω προτάσεις για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης των μαθητών του ΤΕΓ Βιέννης.

1. Περιεχόμενο εκπαίδευσης

 • Διαχωρισμός τμημάτων με κριτήρια πρωτίστως το επίπεδο ελληνομάθειας και μετά την ηλικία του κάθε παιδιού. Κατανομή σε όσο το δυνατόν πιο ισοδύναμα τμήματα. Παράλληλα χρήση των εγκεκριμένων βιβλίων του Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ. του Πανεπιστημίου Κρήτης των οποίων το εκπαιδευτικό υλικό αναφέρεται αποκλειστικά σε μαθητές της διασποράς λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ιδιαιτερότητες και μαθησιακές ανάγκες τους.
 • Λειτουργία τμημάτων προετοιμασίας των μαθητών με στόχο την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας στα επίπεδα A1 και Α2.

2. Προγραμματισμός

 • Εγγραφές μαθητών το Μάιο. Έγκαιρη ταξινόμηση σε τμήματα και έγκαιρη γνωστοποίηση του ωρολόγιου προγράμματος της νέας σχολικής χρονιάς (μικρές τροποποιήσεις θα είναι εύκολο να γίνουν και τον Σεπτέμβριο). Άμεση έναρξη μαθημάτων μετά τον καθιερωμένο αγιασμό.
 • Πραγματοποίηση συγκέντρωσης γονέων κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς από τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων, ώστε να ενημερώνονται επακριβώς για τους εκπαιδευτικούς στόχους της σχολικής χρονιάς (διδακτικό υλικό, βιβλία που θα χρησιμοποιηθούν, τρόποι προσέγγισης της γλώσσας).
 • Δυνατότητα ενημέρωσης του κάθε γονέα προσωπικά για την εξέλιξη της προόδου των παιδιών τους δύο φορές σε κάθε σχολικό έτος (π.χ. τον Νοέμβριο και τον Μάρτιο)

3. Ιστοσελίδα του ΤΕΓ

Η ιστοσελίδα του σχολείου να αποτελέσει έναν έγκυρο δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ σχολείου/διδασκόντων και μαθητών/γονέων όπως έχουν καταφέρει άλλα ΤΕΓ.Ειδικότερα ενημέρωση της ιστοσελίδας με

 • το ετήσιο ωρολόγιο πρόγραμμα για κάθε τμήμα
 • το ημερολόγιο της σχολικής χρονιάς (αργίες, ενημερώσεις γονέων, εκδηλώσεις κ.α.)
 • την ημερήσια ύλη (ώστε να ενημερώνονται οι μαθητές/-ήτριες που έχουν απουσιάσει και οι γονείς τους για την καλυφθείσα ύλη και τα καθήκοντα και να διευκολύνονται οι δάσκαλοι ως προς αυτήν την ενημέρωση)

4. Χαμένα μαθήματα

 • Τήρηση μόνο των επίσημων αργιών του κράτους υποδοχής (Αυστρίας)
 • Επίλυση του θέματος με τις χαμένες ώρες του Σαββάτου. Το Σάββατο είναι η ημέρα στην οποία παρακολουθούν τα περισσότερα παιδιά μαθήματα. Όμως τα μαθήματα του Σαββάτου χάνονται ακόμα και όταν δεν είναι αργία το Σάββατο παρά μόνον η Παρασκευή ή η Δευτέρα, στις διακοπές των Χριστουγέννων χάνονται τρία Σάββατα αντί για δύο κ.λπ.

5. Ενίσχυση της μαθησιακής διαδικασίας μέσω πολιτιστικών δραστηριοτήτων

Να δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές του ελληνικού σχολείου και τους γονείς τους να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους ώστε να ενδυναμωθεί η κοινωνικοποίησή τους και γενικότερα η έννοια της ελληνικής κοινότητας. Στους μικρούς περιπάτους και τις εκδρομές θα μπορούσε να υπάρχει και η υποστήριξη ή και η συμμετοχή γονέων.

6. Μαθήματα online

Σε περίπτωση lockdown ή/και για μαθητές που ζουν εκτός Βιέννης ή δεν μπορούν για αντικειμενικούς λόγους να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στον χώρο του σχολείου.

Γονείς μαθητών Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας Βιέννης

Reason

Είμαστε γονείς που ζούμε και εργαζόμαστε στο εξωτερικό και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Βιέννης στην Αυστρία, άλλοι μόνιμα και άλλοι για λίγα χρόνια.

Επιθυμούμε τα παιδιά μας να αποκτήσουν καλή γνώση της Ελληνικής γλώσσας και μέσα από αυτήν να γνωρίσουν τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις, την ιστορία τη γεωγραφία της χώρας μας,

Για αυτόν τον σκοπό το Υπ. Παιδείας παρέχει εκπαιδευτικό υλικό (βιβλία, οπτικοακουστικά μέσα, λογισμικό) και ανθρώπινο δυναμικό (αποσπασμένους εκπαιδευτικούς). Θέλουμε να εκμεταλευτούμε στο έπακρο αυτές τις θυσίες που κάνει η πατρίδα μας για εμάς παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία των τελευταίων 10 ετών.

Translate this petition now

new language version

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Why people sign

on 10 Oct 2021

Είμαι φορολογούμενος στην Ελλάδα και θείος παιδιών που ζουν εκτός Ελλάδος. Δεν νομίζω ότι το πρόγραμμα εκμαθήσεως της Ελληνικής γλώσσης που προσέφερε το Ελλαδικό κράτος ήταν αντάξιο του κόστους και των παροχών που ελάμβαναν οι επιφορτισμένοι με αυτό το πρόγραμμα αποσπασμένοι στο εξωτερικό εκπαιδευτικοί.

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

API (interface)

/at/petition/online/protaseis-gia-ten-anabathmise-tes-ekpaideutikes-diadikasias-sto-teg-biennes/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET
Return format
JSON

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now