Subjekti politik (PARTIA E DIASPORËS) - Partia Demokratike e Unitetit nga Diaspora dhe Kosova, të mbledhur me iniciativën e bashkëatëdhetarve “edhe ne jemi kosovë” me seli në Diasporë (Mynhen, Vjenë, Paris etj.), përmes këti peticioni kërkojnë nga institucionet e Kosovës, të mos e injorohet më diaspora shqiptare në botë.

Mes tjerash ata kerkojnë përfaqësim direkt të diaspores në institucionet e vendit përmes vendeve të rezervuara në Parlamentin e Republikës së Kosovës,

“Mërgata Shqiptare sidomos ajo nga Kosova, që nga paslufta është pjesa më e anashkaluar dhe e përçmuar e shoqërisë”, thuhet në një dekleratë të PDU-së “Diaspora është pjesa më e merituar e para luftës, gjatë luftës, por edhe tash dhe është pjesa më aktive e shoqërisë kosovare”.

“Zgjedhjet e përgjithshme politike të fundit, të mbajtura në Kosovë, ishin edhe një shkak më shumë i zhgënjimit të qytetarëve, pasi mërgata edhe njëherë u përjashtua nga e drejta kushtetuese për të votuar”, thuhet tutje, teksa shtohet se “është koha e fundit që Republika e Kosovës të sillet me qytetarët e saj në mërgim si Nënë, e jo si njerkë”.

ANDAJ NGRITE ZËRIN! TA NDIHMOJMË DHE ZHVILLOJMË VENDIN TONË.

Begründung

Përfaqësimi i Diasporës nga Diaspora. Shtetzhvillimi dhe importimi të një modeli europjan. Ndertimi i shtetit sipas modelit dhe strukturave europjane.

Vielen Dank für Ihre Unterstützung, Partia Demokratike e Unitetit aus Eichgraben
Frage an den Initiator

Übersetzen Sie jetzt diese Petition

Neue Sprachversion
Pro

Noch kein PRO Argument.

Contra

Noch kein CONTRA Argument.