Region: Timișoara

100% achieved 1.000 for collection target
  1. Launched 23/03/2021
  2. Time remaining > 9 Wochen
I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

OUG nr.57/2019 - Codul Administrativ

Art. 162: Încetarea mandatului în urma referendumului

(1)Mandatul primarului încetează ca urmare a rezultatului unui referendum local având ca obiect demiterea acestuia, conform procedurii prevăzute la art. 144 şi 145, care se aplică în mod corespunzător.

(2)Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de locuitorii comunei, oraşului sau municipiului, ca urmare a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivităţii locale sau a neexercitării atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercită ca reprezentant al statului.

(3)Cererea cuprinde motivele ce au stat la baza acesteia, numele şi prenumele, data şi locul naşterii, seria şi numărul buletinului sau ale cărţii de identitate şi semnătură olografă ale cetăţenilor care au solicitat organizarea referendumului.

(4)Organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puţin 25% dintre locuitorii cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral cu domiciliul sau reşedinţa în unitatea administrativ-teritorială. Acest procent trebuie să fie realizat în fiecare dintre localităţile componente ale comunei, oraşului sau municipiului.

Reason

Motivul ce stă la baza strrangerii de semnături : nesocotirea de către PRIMAR a intereselor generale ale colectivităţii locale și neexercitarea atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii în pandemie, inclusiv a celor pe care le exercită ca reprezentant al statului !

Translate this petition now

new language version

Demisia si sa lase pe altcineva care sa faca cu adevărat ceva pt timișoara

Nu este bun de nimic

Why people sign

• Timisoara

5 days ago

Pt binele comunitatii din care fac parte

• 9 days ago

Un bine făcut orașului

• Daria Ionescu București

on 04 Apr 2021

Este o persoană toxică pentru cetățenii români și timisoreni! Sa plateasca penal și afara fin România toți migrantii! Au acordul cetățenilor da case de gratis și să întrețină migrantii din banii românilor?

• on 04 Apr 2021

Nu sunt multumit de actualul primar ,a dat dovada de lasitate abtinindu se la luarea unor decizii importante !

• on 01 Apr 2021

Pentru ca actualul primar este un impostor .

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

API (interface)

/ro/petition/online/referendum-demitere-primar-timisoara/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET