Family

1. Launched May 2021
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

A petíció azért jött létre, hogy felháborodásunkat fejezzük ki, amiért Debrecenben csak a Klinikán lehet szülni, holott a Kenézybe minden adott hozzá, a körülmények minőségéről nem is beszélve!

Lassan lecseng a COVID, már lehet teraszozni, focimeccsre menni, fürdőben áztatni magunkat, stb, de a Kenézybe még mindig nem lehet menni szülni.

Jelenleg BELGYÓGYÁSZATKÉNT működik!!! Miért?? Miért annyival fontosabb például egy cukorbeteg vagy egy vérnyomás problémás, mint egy ANYA aki életet akar adni gyermekének MÉLTÓ körülmények között!

Volt egy igazán családközpontú szülészet és csak simán bezárják? Hol van ebben a médiában szajkózott “családbarátság”?

Nem mellesleg a Klinika munkáját is nagyon megterheli a két kórházra való szülés. Még mindig nincs ennyi szülő nőre berendezkedve, mert nem is tud!

Kérlek Benneteket álljunk ki azért, hogy emberhez méltó körülmények között szülhessünk!

Reason

Kedves Klinikások és Kedves Kenézysek!

Ez a petíció NEM a Klinika ellen jött létre, hanem a Kenézy MELLETT!

MINDENKI érdeke, hogy újra lehessen szülni a Kenézyben.

A véleményem az, hogy a Klinikán átélt rossz szülésélmények fele sem történt volna meg, ha nem lenne az intézmény túlzsúfolva, leterhelve.

Minden egészségügyi dolgozónak jár az elismerés, hogy a COVID alatt kitartottak, hiába a sok bizonytalanság és a temérdek plusz munka!

Ilyen körülmények között nagyon nehéz lehet kedvesnek, aranyosnak, szakmailag tökéletesnek maradni.

Kérem ismerje fel mindenki, hogy a Klinikán dolgozóknak, a Klinikát választó anyukáknak, a Kenézyben dolgozóknak és a Kenézyt választó anyukáknak is érdeke, hogy a Kenézyben újra lehessen szülni, mert az egyúttal azt is jelenti, hogy a Klinikán megszűnik a fejetlenség és mindenki visszakapja szeretett kórházát!

A petíció előremozdítja azt a folyamatot, hogy felismerjék azok is akik eddig ezt nem tudták/látták, hogy SZÜKSÉG VAN 2 kórházra. Nem csak a kenézyre és nem csak a klinikára, nem mind a kettőre!

Kérek mindenkit, hogy ne bántsuk a másikat, azért amit átélt, és ne bántsuk azokat akik minden erejüket megfeszítve próbálják élhetővé varázsolni a mostani helyzetet!

A Cél Közös!

Thank you for your support, Kiss Csilla from 4031