Traffic & transportation

Dunaharaszti - Bezerédi lakópark sebesség korlátozásának betartatása érdekében intézkedések

Dr. Szalai László & dunaharaszti városi tanács
96 supporters
19% achieved 500 for collection target
96 supporters
19% achieved 500 for collection target
  1. Launched 10/05/2024
  2. Time remaining 7 weeks

I agree that my data will be stored . I decide who can see my support. I can revoke this consent at any time .

Kérésünk:
Megfelelő, azonnali és tartós intézkedéseket szeretnénk a Paál László utca teljes hosszára és a Bezerédi lakópark teljes területére a sebesség korlátozás betartása céljából.

Azt szeretnénk, ha komolyan vennék az aggodalmunkat és sürgősen cselekednének a lakópark biztonságának javítása érdekében.

Reason

Dunaharaszti Paál László utca aszfaltozása áprilisban megtörtént az 51-es főút és Egry József utca közötti szakaszon. Ennek eredményeképpen, nemcsak a forgalom nőtt meg, de gyakran tapasztaljuk, hogy az autósok magas sebességgel hajtanak be a lakópark területére vagy magas sebességgel hagyják el a lakópark területét, figyelmen kívül hagyva a sebességkorlátozást, a környező lakók érdekeit és a gyermekek jelenlétét.
Annak ellenére, hogy az eredeti tervekben szerepelt a megfelelő sebességkorlátozások bevezetése és betartatása, sajnálatos módon megfigyelhettük, hogy sok autós nem tartja be a 30-as sebességkorlátozást.

A vasúti építkezés miatt, a teherautók száma napi szinten megnőtt, a sebesség korlátozást nem tartják be. Nagy sebességgel életveszélyes helyzeteket teremtve közlekednek nagy számban a Paál László utca teljes szakaszán. Ezek a több tonnás teherautók, amilyen magas sebességgel közlekednek, esélyük sincs megállni egy váratlan helyzet esetén. Meg kell előznünk a tragédiát!

Lakóparkunk gyakorlatilag veszélyes hellyé vált, ahol a gyermekeknek nem biztonságos játszaniuk és közlekedniük. A forgalom elterelések miatt, a környező utcákban is a forgalom növekedésével a sebességhatárt átlépők száma is növekedett.
A Paál László utca teljes szakaszán több gyermek és felnőtt a közlekedési szabályokat betartva biciklizik, rollerezik vagy éppen sétál. 2 óvoda, 1 újonnan épülő bölcsöde található itt, és nem megoldott a sebesség megfelelő korlátozása, ami számunkra aggasztó.

Thank you for your support, Bezerédi lakópark from Dunaharaszti
Question to the initiator

Link to the petition

Image with QR code

Tear-off slip with QR code

download (PDF)

Translate this petition now

new language version

Why people sign

A kisfiam a Paál Laszló utcába jár óvodába. Napi 2x mennénk erre gyalogosan, de kerülő úton kell járnunk, mert ezen a szakaszon az autósok 70%-a nem tartja be a 30-as korlátozást.

Megnövekedett, nagy mértékben felgyorsult forgalom miatt, veszélyessé vált a lakópark.( 50km/h-nál lényegesen nagyobb sebességgel száguldozó forgalom jellemző.) Pár hónapja a házunk előtt parkoló családi autóinkat, (2db. autó) totálkárosra törte egy egyenes útszakaszról letérő, vélhetően gyorsan közlekedő jármű. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy személyi sérülés nem történt, de kérem tegyünk róla, hogy a jövőben sem történhessenek hasonló esetek.

(Processed)

Otthonom. A vasútépítéshez használt teherautók, és a konténereket szállító teherautók már hajnaltól nagy sebességgel száguldoznak még szombaton is. Kb. 70km/h-ás sebességükkel, hatalmas zajt csapnak, balesetveszélyes a közlekedésük.

A Bezerédi lakóparkban lakunk 12 ève, a legkisebb lányom a Kisharang Református Óvodába jár ami szintén a megnevezett út mellett található. Az itt közlekedők nagyrésze a 30-as jelzés ellenére 50-60 km-es sebességgel halad, nem egyszer teherautóval, konkrétan félelmetes!

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages. To the tools

Translate this petition now

new language version