openPetition je europska . Ako želite prevesti platformu s njemačkog na Deutsch pomozi nam kontaktirajte nas.
Bild zur Petition mit dem Thema: Protivljenje izmjenama uređenja Maraska parka u Zadru i predaje javnih prostora upitnim interesnim g Protivljenje izmjenama uređenja Maraska parka u Zadru i predaje javnih prostora upitnim interesnim g
  • Von: Županijska vje?nica Akcije mladih i nezavisnih ... mehr
  • Za: Grad Zadar, javna rasprava o izmjenama uređenja ...
  • Regija: Republika Hrvatska, gr...
    Kategorija: Izgradnja mehr
  • Status: Peticija je spremna za uručivanje.
  • Sammlung beendet
  • 599 Unterstützende
    Sammlung abgeschlossen

-

Spriječavanje oduzimanja javnih prostora Maraska parka sa okolinm područjima prometnica i javnih plaža, a koji su predloženih u nametnutoj javnoj raspravi slijedećim planom izmjena: www.grad-zadar.hr/plan/javnu-raspravu-o-prijedlogu-ii-izmjena-i-dopuna-detaljnog-plana-uredenja-zone-parka-i-centralnih-funkcija-maraskapark-176.html

Obrazloženje:

Kao građanka/građanin protivim se predloženim II. izmjenama i dopunama detaljnog uređenja zone parka i centralnih funkcija „MARASKA PARK“. Odbijam mogućnost da se javni prostori parka, prometnica i javnih plaža/pomorskog dobra stave u funkciju „proširenje hotelske građevinske čestice zbog povećanja smještajnog kapaciteta i proširenja sadržaja hotela u smislu povećanja kategorije i kvalitete smještaja“ kako je navedeno u razlozima donošenja predmetnih izmjena i dopuna. Smatramo da se u ovom društvenom i gospodarskom trenutku novi investitori i investicije moraju puno pomnije procijeniti sa gledišta koristi za kvalitetu života građanki i građana, a ne se kao do sada pokoravati upitnim interesnim grupacijama. Naglašavamo da su pojedini gradski vijećnici na sjednici 11. srpnja 2014. snažnim protivljenjem upozoravali da se Odluka o izradi ovog prijedloga donosi bez nužnih prethodnih radnji, na osnovi zahtjeva interesne grupacije pristiglog tek na dan Sjednice! Upitna je zakonitost tako pristiglih zahtjeva, u ovom slučaju turske interesne grupacije, osobito stoga što je kao izrađivač Prijedloga angažirana tvrtka D&Z u čijoj se vlasničkoj strukturi nalaze osobe optužene za ozbiljne kriminalne radnje zloupotrebe službene pozicije! Odbijam stoga bilo kakve predložene izmjene predviđene ovim planom i tražim provođenje široke javne rasprave o načinu i cilju ovog i svih budućih izmjena i dopuna prostornih planova grada Zadra na transparentniji i javnosti korisniji, te primjereniji način koji će otkloniti ugrozu oduzimanja javnih prostora građanima, odnosno budućim naraštajima.

U ime svih potpisnika.

000 Zadar, 11.07.2016 (aktiv bis 17.07.2016)

Debata o peticiji

Još nema PRO argumenata.
>>> Unesite prvi PRO argument.

Još nema KONTRA argumenata.
>>> Unesite prvi KONTRA argument

Tok peticije