openPetition je europska . Ako želite prevesti platformu s njemačkog na Deutsch pomozi nam kontaktirajte nas.
Bild zur Petition mit dem Thema: Isplata putnih troškova po jednakim pravilima za sve sudionike stručnog osposobljavanja Isplata putnih troškova po jednakim pravilima za sve sudionike stručnog osposobljavanja
  • Von: Martina Fajt mehr
  • Za: Hrvatski zavod za zapošljavanje
  • Regija: Ministarstvo rada i mi...
  • Status: Peticija je spremna za uručivanje.
  • Sammlung beendet
  • 68 Unterstützende
    Sammlung abgeschlossen

Izmjene o načinu isplate putnih troškova koje će uključiti i stare korisnike !

Obrazloženje:

Većina polaznika stručno osposobljavanje nema adekvatnog javnog prijevoza te oni ostaju bez naknade za putne troškove. Neki polaznici do posla putuju i do 30 km te korištenjem javnog prijevoza imaju puno 'praznog hoda'. Prilikom dolaska na posao moraju kretati po nekoliko sati ranije kako bi stigli na vrijeme na posao, a nakon posla moraju čekati određeno vrijeme prijevoz kući. Posebno se ističe problem kod autobusnog prijevoza jer mjesečna karta kod jednog prijevoznika ne vrijedi kod drugog prijevoznika. Nekim polaznicima ne preostaje ništa drugo nego alternativni načini prijevoza poput osobnog automobila.
Samo novim korisnicima putni troškovi isplaćivat će se i za putovanje osobnim prijevozom 0, 75 lipa po kilometru, a maksimalna visina putnih troškova penje se na 1.200 kuna. Zaista nije uredu da se nekoga tako diskriminira samo zato što je potpisao ugovor između listopada 2016. i ožujka 2017. godine.

U ime svih potpisnika.

Varaždin, 02.03.2017 (aktiv bis 08.03.2017)

Debata o peticiji

Još nema PRO argumenata.
>>> Unesite prvi PRO argument.

Još nema KONTRA argumenata.
>>> Unesite prvi KONTRA argument

Tok peticije