openPetition wird europäisch. Wenn Sie uns bei der Übersetzung der Plattform von Deutsch nach Deutsch helfen wollen, schreiben Sie uns.
Bild zur Petition mit dem Thema: Isplata putnih troškova po jednakim pravilima za sve sudionike stručnog osposobljavanja Isplata putnih troškova po jednakim pravilima za sve sudionike stručnog osposobljavanja
  • Von: Martina Fajt mehr
  • An: Hrvatski zavod za zapošljavanje
  • Region: Ministarstvo rada i mi...
  • Status: Die Petition ist bereit zur Übergabe
    Sprache: Kroatisch
  • Sammlung beendet
  • 68 Unterstützende
    Sammlung abgeschlossen

Izmjene o načinu isplate putnih troškova koje će uključiti i stare korisnike !

Begründung:

Većina polaznika stručno osposobljavanje nema adekvatnog javnog prijevoza te oni ostaju bez naknade za putne troškove. Neki polaznici do posla putuju i do 30 km te korištenjem javnog prijevoza imaju puno 'praznog hoda'. Prilikom dolaska na posao moraju kretati po nekoliko sati ranije kako bi stigli na vrijeme na posao, a nakon posla moraju čekati određeno vrijeme prijevoz kući. Posebno se ističe problem kod autobusnog prijevoza jer mjesečna karta kod jednog prijevoznika ne vrijedi kod drugog prijevoznika. Nekim polaznicima ne preostaje ništa drugo nego alternativni načini prijevoza poput osobnog automobila.
Samo novim korisnicima putni troškovi isplaćivat će se i za putovanje osobnim prijevozom 0, 75 lipa po kilometru, a maksimalna visina putnih troškova penje se na 1.200 kuna. Zaista nije uredu da se nekoga tako diskriminira samo zato što je potpisao ugovor između listopada 2016. i ožujka 2017. godine.

Im Namen aller Unterzeichner/innen.

Varaždin, Kroatien, 02.03.2017 (aktiv bis 08.03.2017)

Debatte zur Petition

Noch kein PRO Argument.
>>> Schreiben Sie das erste PRO-Petition Argument

Noch kein CONTRA Argument.
>>> Schreiben Sie das erste CONTRA-Petition Argument

Petitionsverlauf