Raise your voice and create change


Platform for petitions and political dialogue

14 millions people get involved on our platform to actively address social problems.

Every day online petitions lead to success. openPetition supports you in creating, distributing and submitting your campaign.

openPetition is politically neutral, non-profit and independent. We give every person a voice - no matter how big or small your concern is.

What do you want to change today?

blocked initiatives — Albania

Not applicable to any petition in this country (Albania).

Reset filter

Petitions in other countries/EU in the national language (Albanian)

Komunizmi, qe në anën e krimeve historike dhe jo në anën e drejte të historisë.

Reason for blocking:

Petitions containing false statements of fact, missing sources, or misleading omission of relevant facts will be terminated. openPetition reserves the right to subsequently request sources in controversial cases or to have essential facts supplemented.

ne kërkojmë burime për deklaratat e mëposhtme: Propoganda nga ana e kryeministrit shqiptar Edi Rama, se komunizmi dhe komunistët qenë në anën e duhur të historisë duhet të dënohet. Komunizmi, qe sistem shoqeror, që ka masakruar, varur e torturuar miliona njerëz në botë dhe ata zyrtarë që firmosen keto lloj vendimesh, qenë kriminelë komunist. Është e papranueshme të vazhdohet të legjitimohet krimi komunist në parlamentin shqiptar, siç ndodhi ditët e fundit. I jati i kryeministrit, Kristaq Rama ka firmosur në 1988, vendimin e varjen e poetit Havzi Nela. Ti dënojmë kriminelët komuniste dhe jo ti quajmë, komunistë në anën e drejtë të historisë Të fillojë në gjirin e shoqërisë shqiptare, përpunimi i të shkuarës, dënimi i krimeve të komunizmit. Kjo është detyra që duhet t'a bëjmë ne sot dhe jo të jua lejmë brezave të ardhshëm. Të pastrohet parlamenti shqiptar, nga ata që patën poste zyrtare në diktaturë e familjaret e tyre. Të deklarohen kriminel ata që nënshkruan vepra kriminale ndaj njerëzve. Vetëm sëbashku mund të ndryshojmë shoqerinë. NDIHMONI DREJTËSINË SHQIPTARE!


Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now