Vzdelávanie samotné nestačí – formovanie aktívnych a zodpovedných občanov

Petitioner not public
Európska komisia
0 supporters 0 in European Union

Petition process is finished

0 supporters 0 in European Union

Petition process is finished

1. Launched 2016
  2. Collection finished
  3. Submitted
  4. Dialogue
  5. Finished

This is an European Citizens' Initiative.

Súbor stimulujúcich opatrení, vrátane podpory a monitorovania, na rozvoj občianskej výchovy v učebných osnovách na všetkých úrovniach formálneho vzdelávania v celej Európe, zameraný na formovanie demokratických občanov. Demokratická spoločnosť sa spolieha na účasť občanov, spoločné hodnoty a schopnosť kritického myslenia. Komisia by mala podporovať členské štáty, pokiaľ ide o ich zodpovednosť umožniť mladým ľuďom zo všetkých prostredí, aby rozvíjali svoju schopnosť zodpovedné sa zapájať do spoločnosti. Činnosť v celej Únii by sa mala koordinovať s cieľom podporiť súdržnosť, a to stanovením dlhodobého programu, vytvorením referenčných kritérií, poskytovaním podpory štátom, vypracovaním pravidelných hodnotení a výmenami osvedčených postupov.

Link to the petition

Image with QR code